Foto: Publicitātes foto
Drīz pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī pasaule ieviesa sankcijas pret agresorvalsti un tās diktatoram Vladimiram Putinam pietuvinātām personām. Sankciju sarakstā iekļuva arī Rotenbergu ģimene un "Somijas pilsonis" Genādijs Timčenko, bet viņiem piederošā hokeja halle nīkuļo un nav zināma tās nākotne.

1997. gadā atvērtā Helsinku arēna plaši bija pazīstama ar nosaukumu "Hartwall Arena". Helsinku alus darītavas "Hartwall" vārds arēnas nosaukumā bija līdz pat Krievijas iebrukumam Ukrainā, kad alus darītava atteicās no šī reklāmas līguma, nogriežot tādējādi saikni ar agresorvalsti. Sākotnēji halle piederēja somu biznesa magnātam Harijam Harkimo, bet 2013. gadā "Hartwall Arena" nopirka uzņēmums "Arena Events", kuras lielākie akcionāri ir Putinam pietuvinātās Rotenbergu ģimenes pārstāvis Romāns un Timčenko.

Timčenko un Romāna Rotenberga tēvs Boriss vēl šī gada sākumā bija Somijas pilsoņi, bet par viņu pilsonību iegūšanu lietu ierosināja Somijas Drošības un pretizlūkošanas dienests (SUPO). SUPO radušās aizdomas, ka Boriss Rotenbergs un Timčenko pie pasēm tikuši bez nepieciešamajām drošības pārbaudēm. Boriss Rotenbergs pirms Somijas pases iegūšanas apgalvojis, ka atteicies no Krievijas pilsonības, tomēr vēlāk "pa kluso" atguvis arī Krievijas pilsoņa statusu.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sankciju sarakstā iekļuva Rotenbergu ģimene un Timčenko, līdz ar to problēmas radās arī "Hartwall Arena". "Hartwall" uzreiz atteicās no sponsorēšanas līguma, "Jokerit" pārstāja spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un izmantot arēnu, bet dažādu pasākumu rīkotāji strauji meklēja citas norises vietas. 2022. gada pavasarī Tamperei kopā ar Helsinku arēnu bija jāuzņem arī pasaules čempionāts hokejā, bet IIHF vajadzēja strauji mainīt mājvietu – spēles risinājās Helsinku ledus hallē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!