Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien guva savainojumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā Bostonas "Celtics" ar 96:113 (30:19, 26:29, 18:29, 22:36) piekāpās šosezon veiksmīgi spēlējošajai Orlando "Magic".

Bostona piedzīvojusi ceturto zaudējumu sezonā, kamēr "Magic" šī ir sestā uzvara pēc kārtas. Tas Austrumu konferences kopvērtējumā ļauj atrasties otrajā vietā uzreiz aiz "Celtics".

Porziņģim spēle noslēdzās pašā otrā puslaika sākumā, kad viņš vienu no "Celtics" uzbrukumiem sāka klibodams, bet pēc minūtes pārtraukuma laukumā vairs neatgriezās. Viņš vairs nebija arī uz komandas rezervistu soliņa. Pēcāk tika atklāts, ka latvietim ir kājas ikra sastiepums.

Porziņģis spēli noslēdza ar 22 minūtēs gūtiem deviņiem punktiem. Viņš grozā raidīja trīs (3/5) divpunktu metienus, vienu (1/4) trejaci, garām meta vienīgo "sodiņu". Vēl latvieša kontā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas un trīs piezīmes.

Kaut arī punkti krājās, ne to labāko maču piektdien aizvadīja arī "Celtics" līderi. Džeisons Teitums guva 26 punktus, kaut gan viņa +/- rādītājs bija -21, bet 18 punktus pievienoja Džeilens Brauns, 12 no tiem gūstot jau pirmajā ceturtdaļā. Savukārt 16 punkti Derikam Vaitam.

Tikmēr "Magic" sastāvā sezonas rezultatīvāko spēli aizvadīja šī gada Pasaules kausa ieguvējs Morics Vāgners, kuram 27 punkti, kamēr 23 punktus sameta Paolo Bankjero.

Spēles pirmā puse Bostonai bija daudz maz veiksmīga. Spēle iesākās ar NBA kopvērtējuma līderes iniciatīvu, un pirmā ceturtdaļa tika noslēgta ar 11 punktu vadību. Tikmēr pašam Porziņģim spēle diez ko nevedās - metieni lielākoties lidoja grozam secen, un viņš laukumā nebija tik manāms kā ierasts.

Pirmā puslaika beigās "Magic" spēja pietuvoties, tomēr, sākoties cīņas otrajai pusei, "Celtics" joprojām piederēja solīds pārsvars - 56:48. Tomēr viesi no Bostonas aizvadīja katastrofālu otro puslaiku. Vispirms jau Orlando trešajā ceturtdaļā pamanījās veikt 17:0 izrāvienu, pilnībā mainot cīņas ritējumu, bet beidzamajā ceturksnī spēja novest cīņu līdz pelnītai uzvarai, dominējot pār pretiniieku.

"Celtics" ar četriem zaudējumiem 16 spēlēs Austrumu konferencē joprojām ieņem pirmo vietu. Par uzvaras tiesu no tās atpaliek "Magic".

Portāls "Delfi" piedāvāja Bostonas "Celtics" un Orlando "Magic" spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!