Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) prezidents Valentīns Balanhičevs ir atzinis savu vainu dopinga skandālos, kas noveda pie organizācijas diskvalifikācijas un Krievijas sportistu nepielaišanā dalībai Rio olimpiskajās spēlēs, ziņo vietējie mediji.

"Es atzīstu organizatorisku vainu. 24 darba gadu laikā nepratu atrisināt jautājumu par dopinga lietošanu vieglatlētikā," Balanhičevu citē portāls "lenta.ru". "Ar dopinga stāstiem periodiski saskāros kopš 1993. gada, kad Toronto, pēc uzvaras olimpiskajās spēlēs, aizliegto preparātu lietošanā tika pieķerta Ludmila Narožilenko. Skandālu sērija ar pazīstamu sportistu iesaistīšanos turpinājās, taču es varu apgalvot, ka federācijas prezidentam nav nekādu iespēju to ietekmēt."

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF) pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ieteikuma apturēja KFV dalību organizācijā sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ. Šīs diskvalifikācijas dēļ Krievijas sportistiem joprojām ir liegts piedalīties oficiālās vieglatlētikas sacensībās, un šā iemesla dēļ viņi izlaida arī 2016. gada olimpiskās spēles.

Šā gada sākumā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) paziņoja, ka amatu apvienošana KVF un IAAF, kurā viņš bija mantzinis, ļauj Balanhičevam vienkāršot koruptīvās saites starp organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!