Фото: Latvijas Volejbola federācija
Kamēr Covid-19 pandēmijas dēļ nav iespējami skolēnu treniņi zālē, Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) lielajā zālē ir pabeigta Latvijas Volejbola federācijas (LVF) dāvinātā ražotāja "Gerflor" specializētā volejbola grīda seguma "Taraflex" ieklāšana, informē LVF.

Grīdas nomaiņas process Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā, Kandavas ielā 17a, sākās vecā gada pašās beigās, un dažu nedēļu laikā jaunais segums jau ir savā vietā. Vecais koka grīdas segums tika nomainīts ar "Taraflex" – elastīgu un izturīgu materiālu, kas ir piemērots tieši volejbolistiem un kuru izmanto starptautisko spēļu aizvadīšanai, jo tas ir sertificēts Starptautiskajā volejbola federācijā (FIVB).

"Jebkurš infrastruktūras objekts volejbolam ir ārkārtīgi svarīgs. Un šī sporta veidam ir ilgtermiņa investīcija," saka LVF prezidents Jānis Buks, kurš pēc ievēlēšanas amatā volejbola infrastruktūras attīstību uzsvēra kā vissvarīgāko sporta veida attīstībai.

Pamatojot, kāpēc tieši Daugavpils ir tā vieta, kurai tikusi LVF dāvana, Buks atgādina, ka "Daugavpils ir viens no Latvijas volejbola flagmaņiem, volejbola centriem, kas Latvijas izlasei devusi ļoti daudzus izlases spēlētājus. Arī šobrīd Latvijas izlasē ir Daugavpils pārstāvji, un būs arī turpmāk."

"Esam ļoti apmierināti, jo jau esam apskatījušies, kā grīda izskatās. Tā ir ļoti labā stāvoklī, ideāli ieklāta un pielīmēta. Šodien atlicis vien uzlikt grīdu līstes un pabeigt citus mazos darbus. Līdzena un glīta. Domāju, ka volejbolistiem patiks," piektdien teica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kura pārraudzībā ir arī sporta sfēra pilsētā. "Vecā grīda jau bija savu laiku nokalpojusi un bija remontējama. Tāpēc esam pateicīgi LVF par uzdāvināto segumu."

BJSS sporta bāze ir bijusi nozīmīga treniņu un sacensību norises vieta, uzņemot arī starptautiskas sacensības. Lai nākotnē tādu sacensību būtu vēl vairāk, ir plānots arī turpmāk uzlabot sporta zāli, renovēt ģērbtuves un dušas telpas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !