Foto: AP/Scanpix/LETA

Daniela Vismane un Darja Semeņistaja ceturtdien Portugālē piedzīvoja zaudējumus Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra spēlēs, un Latvija piekāpās duelī pret Grieķiju.

Latvijas un Grieķijas dueļa pirmajā mačā Vismane (WTA 355.) ar 0-6, 5-7 zaudēja grieķietei Valentini Grammatikopulu (WTA 206.).

Otrajā vienspēlē piedalījās Darja Semeņistaja (WTA 110.), kura ar 0-6, 5-7 zaudēja Marijai Sakari (WTA 6.). Pēc šī zaudējuma Latvija zaudēja izredzes uz uzvaru duelī pret Grieķiju.

Paredzēts, ka noslēdzošajā dubultspēlē Jeļena Ostapenko ar Semeņistaju stāsies pretī Sakari un Despinai Papamihailai.

Latvijas izlasē ir iekļauta Ostapenko (WTA 10.), Semeņistaja (WTA 110.), Vismane (WTA 366.), Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova.

Tikmēr Grieķijas vienībā ir Marija Sakari (WTA 6.), Valentini Grammatikopulu (WTA 206.), Despina Papamihaila (WTA 235.) un Marta Matula (WTA 322.).

Latvijas tenisistes apakšgrupā ar 3-0 pieveica Portugāli un ar 2-1 pārspēja Turciju, bet ar 1-2 piekāpās Nīderlandei un ierindojās otrajā pozīcijā.

Grieķieties ar 2-1 uzvarēja Zviedriju un ar 3-0 bija pārākas pār Norvēģiju, taču ar 1-2 zaudēja Serbijai, apakšgrupā ieņemot otro vietu.

Apakšgrupu otrās vietas ieguvējas Latvija, Dānija un Grieķija cīnās par pēdējo ceļazīmi uz "play off" kārtu un 4.-6.vietu. Latvijas tenisistes šajā turnīra posmā vēl spēkosies arī ar Dāniju.

Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs norisināsies līdz 13.aprīlim.

Portugālē sacenšas 12 komandas - Austrija, Bulgārija, Dānija, Grieķija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Serbija, Turcija, Ungārija un Zviedrija.

Otrā grupā kopā spēlē Austrija, Dānija, Ungārija un Bulgārija, bet Grieķija tika ielozēta kopā ar Norvēģiju, Serbiju un Zviedriju.

Katras grupas uzvarētājas nodrošina ceļazīmi uz "play off" kārtu, pēc tam aizvadot apļa turnīru un noskaidrojot pirmo triju vietu ieguvējas. Grupās otro vietu ieņēmušās komandas apļa sacensībās noskaidros vēl vienu komandu, kura iekļūs "play-off" kārtā. Trešo vietu ieguvējas aizvadīs riņķa turnīru savā starpā, bet triju pēdējo vietu ieguvējas noskaidros divas komandas, kuras 2025.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas otrajā grupā.

2023.gada aprīlī Latvijas izlase šajās sacensībās ieņēma septīto vietu, saglabājot vietu grupā.

Izlases kapteiņa Adriana Žguna vadībā Latvijas izlasē cīnījās Vismane, Diāna Marcinkēviča, Zeltiņa un Lačinova.

Turnīrs Oeirašā norisinās āra kortos ar māla segumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!