Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā desmito vietu, bet Darja Semeņistaja atkāpusies par trim pozīcijām uz 113.vietu.

Ostapenko šonedēļ spēlēs Štutgartes 500 punktu sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā spēkosies ar čehieti Lindu Noskovu. Spēle notiks otrdien, 16. aprīlī.

Ostapenko WTA rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar astoto numuru, kamēr Noskova WTA rangā ierindojas 31.pozīcijā. Abas tenisistes kortā tikušās tikai vienu reizi, kad pērn Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīrā pirmajā kārtā trīs setos pārāka bija Latvijas tenisiste.

WTA rangā vēl Diāna Marcinkēviča saglabājusi 318.vietu, Daniela Vismane zaudējusi piecas vietas un šonedēļ atrodas 371.pozīcijā, kamēr savainojumu guvusī Anastasija Sevastova atkāpusies par divām vietām uz 386.pozīciju. Kamilla Bartone (724.) zaudējusi vienu vietu, Valērija Kargina arī noslīdējusi par vienu ailīti zemāk uz 1174.vietu, savukārt Margarita Ignatjeva (1228.) zaudējusi sešas vietas, bet Anna Ozerova (1292.) - piecas.

Pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas un līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un amerikāniete Korija Gofa, ceturtā ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, bet piekto vietu ieņem amerikāniete Džesika Pegula. Sestajā vietā atrodas grieķiete Marija Sakari, aiz viņas seko ķīniete Džena Cjiņveņa un čehiete Markēta Vondroušova, bet devīto vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 19.pozīciju, par vienu pozīciju augstāk nekā pagājušajā nedēļā ir Semeņistaja (156.) un Vismane (172.), savukārt Marcinkēviča ir divas ailītes zemāk (220.). Bartonei ir 46 vietu kāpums (449.), Ignatjeva atguvusi vienu pozīciju (739.), Ozerova zaudējusi trīs vietas (1137.), Marina Markina ieņem 1405.vietu, Karginai kritums par trim vietām (1443.), bet Marija Semeņistaja zaudējusi četras vietas un atrodas 1549.pozīcijā.

Štrombahs ceturtā simta beigās

Latvijas tenisists Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā saglabājis 389.pozīciju. Tikmēr Kārlis Ozoliņš atkāpies par sešām pozīcijām un ieņem 1070.vietu, bet Mārtiņš Rocēns ir vienu vietu zemāk kā iepriekšējā rangā un ieņem dalītu 1860.pozīciju.

Pasaules pirmā rakete joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, aiz kura seko Janniks Sinners no Itālijas un spānis Karloss Alkarass. Arī šonedēļ ceturtais ir krievs Daniils Medvedevs, piektais - Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, savukārt uz sesto vietu no desmitās pakāpies norvēģis Kaspers Rūds, no 12.pozīcijas uz septīto pacēlies grieķis Stefans Cicips, krievs Andrejs Rubļovs zaudējis divas pozīcijas unšonedēļ ir astotais, no astotās uz devīto vietu noslīdējis polis Huberts Hurkačs, bet no devītās uz desmito - Grigors Dimitrovs no Bulgārijas.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis atkāpies par deviņām pozīcijām uz 160.vietu, Štrombahs zaudējis četras vietas un ieņem 515.pozīciju, Rocēns ir divas ailītes zemāk (1406.), Ozoliņš savu vietu nav mainījis (dalīta 1547.), Daniels Tens zaudējis 64 pozīcijas (dalīta 2090.) savukārt Roberts Jaričevskis zaudējis divas vietas (dalīta 2288.).

Par dubultspēļu ranga līderi kļuvis austrālietis Metjū Ebdens, kurš apsteidzis Rohanu Bopannu no Indijas, bet no piektās uz trešo pozīciju pakāpies argentīnietis Oracio Sebaljoss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!