Foto: F64
Tāda tenisista šobrīd varēja arī nebūt. Savulaik Ernestam Gulbim pirmās Latvijas raketes titulu atņēmušais Miķelis Lībietis piecu gadu laikā izgājis cauri ellei, taču nu atgriezies ar milzīgu pārliecību un neatsveramas pieredzes bagāžu. Tomēr ceļš līdz tam bijis ārkārtīgi sarežģīts, pastāvēja pat iespēja zaudēt kāju. Praktiski jau kāris kedas un raketi uz nagliņas, cēsinieks pēc liktenīga ceļojuma tomēr atgriezās profesionālajā tenisā.

Pēc Tenesī Universitātes absolvēšanas, tajā iegūstot krimināltiesību grādu un tenisā izcīnot dubultspēļu titulu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, Lībietis 2015. gadā no pašas apakšas uzsāka profesionāla tenisista karjeru. Latvietis pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas ATP rangā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs un 2017. gada vasarā pat bija Latvijas pirmā rakete, šo godu uz mēnesi atņemot Gulbim, kurš gan tobrīd cīnījās ar veselības problēmām. Cēsinieks sasniedza savus rekordus vienspēļu (352. vieta) un dubultspēļu (172.) rangos, un nākotne krāsojās gaišos toņos, jo 25 gadu vecumā tenisisti tikai uzņem apgriezienus.

Tomēr liktenīgs bija 2017. gada 5. novembris. Lībietis pārī ar austrālieti Džeridu Čeplinu spēlēja Šarlotsvilas "Challenger" turnīra dubultspēļu finālā un devās pretī kārotajam titulam. Pēc panākuma pirmajā setā pret amerikāņiem Denisu Kudlu un Deniju Tomasu Latvijas un Austrālijas duets otrajā bija vadībā ar 4-1, taču sekoja neveiksmīga epizode, un Lībietim pārplīsa Ahileja cīpsla. Viena no nopietnākajām traumām, ko var gūt profesionālajā sportā. Pēc šādiem savainojumiem daži sportisti spēj atkopties pat sešos mēnešos, vairumam gan ir nepieciešams nedaudz ilgāks laika nogrieznis, taču Lībietis kortā tā pa īstam atgriezās pēc pieciem gadiem...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!