Fоtо: Nico van Dartel

Sestdienas, 18. maija, vakarā pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Pasaules čempionātā dāmu U23 grupā pēc izcila fināla, startējot no astotā celiņa, zelta medaļu izcīnīja Veronika Monika Stūriška, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss.

Markss izcēla arī U23 vīru grupas braucēju Mārtiņu Emīlu Treimani, kurš pēc sāpīga kritiena pusfinālā, izcīnīja 13. vietu.

Lai arī laika apstākļi Rokhilā Pasaules čempionāta kulminācijas dienā bija apmākušies, tomēr izdevās iztikt bez būtiskiem nokrišņiem. Izšķirošajai dienai no Latvijas sportistiem bija kvalificējušies seši sportisti, kas bija apņēmības pilni cīnīties par lielajiem fināliem dāmu elites, dāmu un vīru U23, kā arī puišu un meiteņu junioru grupās.

Dāmu U23 grupā Stūriška ceturtdaļfinālā savā braucienā piecu dalībnieču konkurencē pēc starta bija vien piektā. Tomēr turpinājumā apsteidza divas no konkurentēm un kā trešā ātrākā no brauciena iekļuva pusfinālā.

Cīņā par lielo finālu "Silvas ziķeru" pārstāve startēja no astotā celiņa. Tas viņai neliedza pirmajā taisnē būt pašai ātrākajai. Ārmala pirmajā virāžā Jaunpiebalgas vidusskolas 12. klases skolnieci lika uz brīdi zaudēt līderes godu. Tomēr pārliecinošais sniegums trasē ļāva Veronikai finiša taisnes beigās atgūt līderes godu un izcīnīt uzvaru.

Arī lielajā finālā Stūriška bija uzticīga astotajam celiņam. Savā debijas gadā U23 grupā Veronika jau no pirmajiem metriem bija izcila. Viņi bija pārliecinoši ātrākā, prasmīgi pārejot uz iekšmalu pirmajā virāžā. Trases turpinājumā braucēja savas pozīcijas tikai nostiprināja, ne mirkli neradot šaubas par savām iespējām uzvarēt. Kļūdas netika pieļautas arī finiša taisnē, kas otro gadu pēc kārtas Veronikai ļāva triumfēt Pasaules čempionātā. Lielisks panākums, kas ar zelta burtiem ierakstīsies Latvijas BMX vēsturē.

Vīru U23 grupā Treimanis ("AKSSC Valmiera/ Tālava VSS"), kurš ceturtdaļfinālam kvalificējās pēc trešās vietas astotdaļfinālā, startēja no otrā celiņa. Sešu braucēju konkurencē valmierietis no starta aizbrauca kā piektais. Līdz pat pēdējai taisnei trenera Olafa Lakuča audzēknim neizdevās pakāpties augstāk. Tomēr sīkstais Treimanis nedomāja padoties. Izcili veicot finiša taisni, viņš apsteidza uzreiz divus spēcīgus Nīderlandes braucējus un iekļuva kārotajā pusfinālā.

Pusfinālā Treimanis, startējot no vidus celiņa, pirmajā virāžā iebrauca kā ceturtais ātrākais. Virāžas izejā priekšā notika liels kritiens, kurā krita brauciena tā brīža līderis. Viņš parāva līdzi arī otrās un trešās vietas īpašniekus. Treimanis teju izvairījās no kritiena, tomēr visu sabojāja krītošais Austrālijas braucēja velosipēds, kas uzkrita virsū mūsu braucējam. Līdz ar to krita arī Treimanis. Finišā viņam nācās samierināties ar septīto vietu. Sacensību noslēgumā "AKSSC Valmiera/ Tālava VSS" pārstāvim respektablā 13. vieta.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !