Фото: Publicitātes foto

Sporta centrā Kleisti sestdien, 26. jūlijā sākās Pasaules kausa (PK) izcīņas Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā CSI2*-W/CSIYH1*.

Pirmajā dienā sacensības notika trīs maršrutos un kopā tika reģistrēts ievērojams startu skaits – 156. Latvijas jātnieki guva ļoti labus panākumus – uzvaru maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem izcīnīja Andis Vārna ar zirgu Never Mind 22 (SK Quattro). Maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem otro vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Gīru (RJK, sporta centrs Kleisti). Konkūrā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem Kristapam Neretniekam ar Fortuna (Limbažu JK) otrā vieta, bet Ģirtam Bricim ar Carlord (RJSK Sport de Lux) – trešais rezultāts.

Maršrutā nr. 1 ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem, ar handikapu divās fāzēs uzvaru guva Igaunijas sportists Heike Vatsels ar zirgu Kamerona, otro maršruta fāzi veicot bez soda punktiem 25,82 sekundēs. Otrajā un trešajā vietā attiecīgi Latvijas sportisti: Kristaps Neretnieks ar Fortuna – 0/26,10 un Ģirts Bricis ar Carlord – 0/27,40. Otro fāzi bez gāztiem šķēršļiem veica 16 sportiskie pāri.

Maršrutā nr. 2 ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvaru guva Latvijas pārstāvis Andis Vārna ar zirgu Never Mind 22, sasniedzot labāko rezultātu 73 dalībnieku konkurencē – otrajā fāzē 0 s.p./30,41 s. Tas bija labākais rezultāts no 18 sportistiem, kuri nesaņēma soda punktus. Otrajā vietā lietuvietis Stasis Jass ar Marsas – 0/31,39, trešais baltkrievu sportists Vitals Džiundžikai ar Harmonie Ask – 0/32,03.

Maršrutā nr. 3 ar 140 cm augstiem šķēršļiem un laiku bez soda punktiem startēja tikai deviņi sportisti. Uzvarētājs Urmass Rāgs no Igaunijas ar zirgu Axel du Beaumont arī tagad bija nekļūdīgs un visātrākais – 56,90 sekundes. Otro vietu izcīnīja Latvijas jātnieks Aleksandrs Šakurovs ar Gīru – 0/59,70. Trešais – jātnieks no Krievijas Aleksandrs Beļehovs ar Quincy 127 – 0/60,89.

Maršruta nr. 2 uzvarētājs Andis Vārna: – Ar Never Mind izdevās labi nostartēt un uzvarēt. Konkurence bija spēcīga un lielākoties pēdējos gados iepazīta, taču mūsu posma sacensībās parādījušies arī jauni sportisti un jauni zirgi. Startam nopietni gatavojāmies, jo tās ir prestižākās sacensības Latvijā sezonas laikā, tāpēc katram ir vēlēšanās iespējami labāk nostartēt savu līdzjutēju klātbūtnē.

Maršruta nr. 1 otrās vietas ieguvējs Kristaps Neretnieks: – Guvu labu rezultātu, bet šie starti šodien un sestdien ir kā treniņš galvenajam Grand Prix maršrutam. Vēl nezinu, ar kuru "lielo" zirgu tajā piedalīšos, jo ir divi pretendenti, un, iespējams, startēšu ar abiem. Taču piedalos sacensībās vēl arī ar jaunzirgiem, kuri ir sešus gadus veci. Tā kā ilgāku laiku trenējos un startēju ārzemēs, ir ļoti patīkami atkal piedalīties sacensībās Latvijā.

Maršruta nr. 3 otrās vietas ieguvējs Aleksandrs Šakurovs: – Šodien esmu ļoti apmierināts ar savu startu, mans zirgs Gīrs ir lieliskā formā un leca ļoti labi. Centos trešā maršruta distanci veikt iespējami ātri, tomēr līdz pirmajai vietai pietrūka

PK posma programmas ietvaros notiek arī sacensības junioriem, jaunzirgiem un amatieriem. Pirmajā maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem, kurā startēja sportisti ar zirgiem līdz 5 gadu vecumam, pirmās trīs vietas izcīnīja: Kristaps Neretnieks ar Caligula (Jauno jātnieku skola), Laura Penele ar Lelois (z/s Lielceri) un Mārīte Pinte ar Kartini (Saldus JSS). Otrajā, ātruma maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem, kurā piedalījās juniori līdz 18 gadu vecumam, pirmās trīs vietas ieguva: Sabīne Siliņa ar Kalgari (z/s Mežstrazdiņi), Katrīna Eisaka ar Kredo (Saldus JSS) un Jeļizaveta Aleksejeva ar Ex-Calibur (Rīgas Jātnieku klubs).

PK posma sacensībās piedalās 60 Centrāleiropas zonas jātnieku ar 140 zirgiem, kuri kopā sacentīsies deviņos maršrutos. Galvenais no tiem – Grand Prix Rīga – risināsies svētdien, 28. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā. Sportistiem un viņu zirgiem būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi. Sacensības sestdien un svētdien sāksies pulksten 10, un skatītājiem ieejas biļete maksās Ls 2, –.

Maršrutu starplaikos skatītājiem ir iespēja vērot jāšanas disciplīnu un zirgu šķirņu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī izvizināties ar zirgiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !