Ukrainas bokseris Bohdans Mironecs jau ilgāku laiku savu profesionāļa karjeru saista ar Latviju, un kopš 2020. gada viņš ir "LNK Boxing" paspārnē. Pēdējo pusotru gadu ukrainis aizvada Rīgā, kur gluži kā mājās nejūtas, taču viņam ir sajūta, ka ciemojas pie ļoti viesmīlīgiem cilvēkiem. Mironecs saglabājis sapni par lielu cīņu aizvadīšanu dzimtenē, kur šobrīd joprojām plosās karš. Saprotami, ka šis temats viņam ir sāpīgs, tāpēc bokseris nevairījās paust viedokli par Krievijas propagandu un centieniem normalizēt savu rīcību ar sporta palīdzību.

Līdz sadarbības sākšanai ar "LNK Boxing" Mironecs uz Latviju bija braucis, lai piedalītos cīņās, palīdzētu gatavoties citiem vietējiem bokseriem, kā arī šeit bija aizvadījis treniņnometnes, tāpēc izvēle bija gluži saprotama.

"Man te iepatikās, un es labi sapratos ar šejienes treneru kolektīvu," Mironecs stāstīja. "Man ļoti paveicies ar savu uzticības loku – treneriem un sportistiem. Viņi ir lieliski cilvēki, kuri manu adaptāciju padarīja teju nemanāmu. Latvija ir lieliska valsts. Es varbūt neteiktu, ka šeit jūtos kā mājās, jo manas īstās mājas ir citur. Šeit esmu kā ciemos, bet pie ļoti viesmīlīgiem cilvēkiem."

Bokseris arī apskatījis pāris vietu Latvijā, kuras uzskata par ļoti skaistām. Viņš izbauda vienkāršas pastaigas pa Vecrīgu, dažreiz aizbrauc uz Jūrmalu, kur viņam arī patīk. "Bet līdz šim man laikam vislabāk paticis Siguldā, tās pilis un daba. Tur ir vienkārši super."

Pāris gadu dzīvojot Latvijā, Mironecs sācis saprast arī latviešu valodu, bet runāt tajā viņam esot ļoti sarežģīti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!