Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien ieņēma 33.vietu un Krists Neilands finišēja 73.pozīcijā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 17.posmā, kurā uzvaru svinēja kopvērtējuma vicelīderis Tadejs Pogačars no Slovēnijas.

Trešdien Pirenejos tūre turpinājās ar 129,7 kilometrus garu posmu ar četriem kategorizētajiem kāpumiem, pēdējo no tiem - finišā. Šis bija tūres priekšpēdējais kalnu posms.

Apmēram divarpus kilometrus pirms priekšpēdējā kāpuma smailes izveidojās līderu trijotne, kurā bija kopvērtējuma līderpozīcijā esošais dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"), iepriekšējo divu gadu čempions Pogačars (UAE) un viņa komandas biedrs Brendons Maknaltijs no ASV. Kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks Geraints Tomass no Lielbritānijas ("Ineos Grenadiers") nespēja pievienoties vadošajiem sportistiem un atpalika.

Posma noslēdzošā kāpuma pēdējos pārsimt metros par intriģējošu finišu parūpējās kopvērtējuma vadošie braucēji. Vingegords pirmais uzsāka finiša spurtu, tomēr Pogačars viņu pārspēja un ieguva plus četras bonusa sekundes pār konkurentu, abiem finišējot trīs stundās 25 minūtēs un 51 sekundē. Maknaltijs, paveicot lielu darbu Pogačara labā, finišēja 32 sekundes vēlāk, bet Tomass zaudēja divas minūtes un septiņas sekundes.

Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja 11 minūtes un 25 sekundes pēc uzvarētāja, bet Neilands ("Israel - Premier Tech") atpalika 25 minūtes un 15 sekundes.

UAE komandas poļu riteņbraucējs Rafals Majka izstājies no daudzdienu velobrauciena "Tour de France", tādējādi Pogačars zaudējis nozīmīgu palīgu cīņā par pirmo vietu.

Majka augšstilba savainojumā iedzīvojās iepriekšējā posmā, kad saplīsa viņa velosipēda ķēde. Iepriekš no Pogačara palīgiem izstājās kalnu speciālists Džordžs Benets un līdzenumu braucējs Vēgars Stake Lēngens, kuriem bija pozitīvi Covid-19 testi.

Tiesa, arī Vingegords palicis bez nozīmīgiem papildspēkiem, jo svētdien tūre noslēdzās traumu guvušajam Primožam Rogličam un Stēvenam Kreisveikam, kurš piedzīvoja smagu kritienu.

Kopvērtējumā Vingegords tuvāko sekotāju Pogačaru apsteidz par divām minūtēm un 18 sekundēm, bet Tomss atpaliek gandrīz jau piecas minūtes. Skujiņš un Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas, ieņemot 71. un 85.vietu.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Velobraucienā jāmēro 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!