Fоtо: Latvijas Riteņbraukšanas federācija/Nico van Dartel

Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška sestdien Argentīnā ieņēma septīto vietu Pasaules kausa BMX riteņbraukšanā pēdējā, desmitā posma U-23 vecuma grupas sacensībās un kopvērtējumā kļuva par vicečempioni.

Pagājušā gada U-23 vecuma grupas čempione Stūriška uzvarēja pirmās kārtas braucienā, ceturtdaļfinālā bija ceturtā un pusfinālā finišēja otrā.

Finālā Latvijas sportiste pēc pirmā pagrieziena bija ceturtā, bet pēc tam noslīdēja uz piekto pozīciju, bet pēc trešā pagrieziena bija jau septītā.

Uzvarēja amerikāniete Ava Korlija, kurai sekoja kolumbietes Šarida Merkado un Mariana Medina.

Kopvērtējumā par U-23 vecuma grupas uzvarētāju kļuva francūziete Tesa Martinesa, kura sakrāja 976 punktus, bet Stūriška ar 862 punktiem ierindojās otrajā pozīcijā.

Sezonas pirmajos divos posmos 17 gadus vecajai Stūriškai savainojums liedza cīņu par goda pjedestālu, latvietei ieņemot devīto un septīto vietu, bet nākamajos divos etapos viņa bija nepārspēta. Septembrī posmā Francijā latviete finālā krita un nefinišēja, bet iepriekšējā nedēļā posmos turpat Argentīnā latviete vispirms bija otrā un pēc tam krita pusfinālā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !