Foto: Emīlija Škapare

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu rekordu.

Šī kalnu slēpošanas sezona Lienei Bondarei pārsteidzoši izvērtās par veiksmīgāko līdzšinējā karjerā. Pēc pievienošanās starptautiskai komandai ar ļoti pieredzējušiem treneriem no ASV, Bondare sezonas gaitā vairākkārtēji laboja savus iepriekšējos rekordus slaloma disciplīnā, piedzīvojot arī ievērojamu kāpumu pasaules rangā.

Svētdienā, 14. aprīlī, Bondare aizvadīja sezonas noslēdzošās sacensības – FIS kategorijas slalomu Francijas populārajā kalnu kūrortā Valdizērē. Sacensību pirmajā braucienā Lienei izdevās trasi veikt ar trešo ātrāko rezultātu, līderei Kimai Vanroiselai no Beļģijas zaudējot 0,27 sekundes.

Otrajā braucienā Latvijas kalnu slēpotāja pieļāva nelielu kļūdiņu, kā rezultātā divu braucienu summā nācās atkrist līdz piektajai vietai, bet otrajā braucienā sasniegts astotais ātrākais laiks. Par sacensību uzvarētāju kļuva francūziete Paulīne Simonda, kuras laikam Bondare zaudēja 0,45 sekundes, savukārt no trešās vietas Liene atpalika vien par 0,15 sekundēm.

Sasniegtais rezultāts Lienei Bondarei vēlreiz šajā sezonā ļāva labot FIS ranga punktu rekordu slaloma disciplīnā – nopelnīti 27,32 FIS punkti, pārspējot iepriekšējo labāko rezultātu 29,50 punktus.

"Šodiena bija iespējams grūtākā diena sezonā. Šī bija astotā diena uz kalna un piektā sacensību diena pēc kārtas. Mēs esam diezgan augstu virs jūras līmeņa un ārā ir tieši tik karsti kā karstākajā vasaras dienā. Tik vēlu pavasarī vēl nebiju slēpojusi un sezona ir bijusi ļoti, ļoti gara. Tāpēc esmu divtik priecīga par personīgo rekordu, jo spēju savākt enerģiju un fokusu uz diviem diezgan labiem braucieniem. Šodien noteikti novērtēju to darbu, ko esmu ielikusi sagatavošanās sezonas laikā, fiziskajos treniņos, tāpēc paldies trenerei Lindai Ozolai. Esmu ļoti apmierināta ar aizvadīto sezonu un "super" motivēta sākt gatavoties jau nākamajai," apmierināta ar aizvadītajām sacensībām un sezonu ir Liene Bondare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!