Фото: IIHF

Šveices hokejisti sestdien Prāgā pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā jeb "bullīšos" pieveica Kanādu un iekļuva finālā.

Kanādas izlasei neizdevās piekto reizi pēc kārtas spēlēt pasaules čempionāta finālā, kā arī aizstāvēt pērn izcīnīto čempionu titulu. Savukārt Šveice pasaules čempionāta finālā iepriekšējo reizi spēlēja 2018. gadā, kad izcīnīja sudraba medaļas.

Abus vārtus šveicieši pirmajā trešdaļā 130 sekunžu laikā guva vairākumā, realizējot divus no trim vairākumiem. 16.minūtē izcēlās Kevins Fiala, bet 18.minūtē - Nino Nīderreiters - 2:0 Šveices labā.

35.minūtē vienus vārtus Kanādai pēc Olena Zelvegera piespēles vienādos sastāvos atguva Brendons Tanevs - 1:2.

127 sekundes pirms pamatlaika beigām kanādieši vairākumā rezultātu izlīdzināja, Džonam Tavaresam ar metienu no labā iemetiena apļa raidot ripu starp šveiciešu vārtsarga Leonardo Dženoni kājsargiem - 2:2.

39 sekundes pirms pamatlaika beigām šveicieši pārkāpa noteikumus, uz ledus atrodoties vairāk par pieciem laukuma spēlētājiem. Kanādieši vairākumu neizmantoja, pēc pagarinājumā spēlētām četrām minūtēm paši nopelnot divas minūtes par līdzīgu pārkāpumu. Tomēr papildlaiks beidzās bez gūtiem vārtiem.

Kanādieši A grupā uzvarēja visos mačos, tiesa, diviem no tiem noslēdzoties papildlaikā, bet izslēgšanas spēļu turnīrā hokeja dzimtenes pārstāvji pirmajā spēlē ar 6:3 pieveica Slovākiju, ar trim (2+1) rezultativitātes punktiem izceļoties Nikam Polam.

Šveice A grupā vienīgo zaudējumu cieta pret Kanādu, ieņemot otro vietu, bet ceturtdaļfinālā ar 3:1 uzvarēja Vāciju, kurai divas ripas iemeta Kristofs Berči.

Jau ziņots, ka pirmajā pusfinālā Čehija ar 7:3 (2:2, 3:1, 2:0) apspēlēja Zviedriju.

Arī cīņas par zelta un bronzas medaļām svētdien notiks "O2" arēnā Prāgā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !