Фото: AP/Scanpix/LETA

Čehijas vīriešu hokeja izlase svētdien Prāgā triumfēja pasaules čempionātā un izcīnīja čempiontitulu pirmo reizi kopš 2010.gada. Turnīra mājiniece Čehija finālā ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) apspēlēja Šveici.

Šveice tādējādi zaudēja arī savā trešajā pasaules čempionāta finālā, bet savā vēsturē ceturto reizi izcīnīja sudraba medaļas. Čehijai šis ir 13. tituls vēsturē, skaitot arī bijušās Čehoslovākijas izcīnītos titulus.

Šī ir tikai trešā reize 21. gadsimtā un devītā reize vēsturē, kad mājiniece triumfē pasaules čempionātā. 2013. gadā tas padevās Zviedrijai, pirms diviem gadiem Tamperē to paveica Somija, bet 20. gadsimtā pa trīs reizēm mājās spēja uzvarēt bijusī Čehoslovākija un bijusī PSRS.

Uzvarētāju vārtus sargāja Lukāšs Dostals, kurš tika galā ar 31 metienu un aizvadīja "sauso" maču, kamēr otrā laukuma pusē Leonardo Dženoni atvairīja 30 ripas.

Lai gan Čehijas hokejistiem pirmajā periodā bija pāris labi momenti, pēc 20 spēlētām minūtēm vārti nebija gūti. Otrajā trešdaļā abām komandām pa reizei bija iespēja spēlēt vairākumā, taču ne Šveices, ne Čehijas hokejistiem neizdevās izmantot pārsvaru. Trešajā trešdaļā uz brīdi tika apstādināta spēle pēc tam, kad pēc spēka paņēmiena pret šveicieti Andreu Glauzeru ieplīsa viens no laukuma aizsargstikliem un to vajadzēja nomainīt.

Nepilnas 11 minūtes līdz pamatlaika beigām čehus vadībā izvirzīja Davids Pastrņāks, kurš ar spēcīgu metienu nogādāja ripu Šveices vārtos.

Pēdējās divās pamatlaika minūtēs Šveice nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šveices uzbrukumi nebija veiksmīgi un Čehijas pārsvaru dubultoja Davids Kempfs, raidot ripu tukšos vārtos.

Čehi A grupā bija trešie, ceturtdaļfinālā pēc Pavela Zahas vārtu guvuma ar 1:0 pārspēja ASV, bet pusfinālā ar 7:3 sagrāva Zviedriju.

Šveice A grupā vienīgo zaudējumu cieta mačā ar Kanādu, ierindojoties otrajā vietā, ceturtdaļfinālā ar 3:1 uzvarēja Vāciju, divas ripas iemetot Kristofam Berči, bet pusfinālā pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja eksčempioni Kanādu.

Jau ziņots, ka cīņā par bronzas godalgām Zviedrija ar 4:2 apspēlēja Kanādu.Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !