Foto: Publicitātes foto
"Dateks" Latvijas e-sporta čempionāta otrajā sezonā sacensības risināsies jau divās divīzijās, informē rīkotāji.

"Dateks" Latvijas e-sporta otrā sezona risināsies no 2024. gada 5. marta un līdz 5. maijam. Kopējais balvu fonds otrajā sezonā būs 1400 eiro un to sadalīs komandas divos sacensību līmeņos - e-sporta virslīgā, kur sacentīsies profesionāļi un pusprofesionāļi, un pirmajā divīzijā, kur rīkotāji sagaida pieteikumus no e-sportistiem - amatieriem. Abu Latvijas e-sporta divīziju pamatdisciplīna būs "Counter-Strike 2" jeb CS2.

Kopējais augstākās līgas balvu fonds ir 1200 eiro un par to sacentīsies astoņas labākas Latvijas CS2 komandas. Uzvarētāji saņems 1000 eiro, kamēr otrās vietas ieguvējiem pienāksies 200 eiro. Augstākās līgas spēles tiks pārraidītas "kleverrlv" "Twitch" kontā otrdienu un svētdienu vakaros no pulksten 20:00.

Katrā spēļu vakarā skatītāji varēs sagaidīt divas spraigas spēles, kur septiņu nedēļu laikā 8 labākas Latvijas e-sporta komandas cīnīsies par vietu "Final Four", kas notiks 5. maijā Latvijas lielākajā e-sporta klubā - "hypewrld" (Rīgā, Blaumaņa ielā 3).

"Dateks" E-sporta Virslīgā vietu saglabāja pirmās sezonas spēcīgākais septītnieks, kamēr pēdējo vietu ieguvusī "NOXA" līgu pameta.

Otrās sezonas sacensībās astoto komandu noteiks caur tiešsaistes atlasi, kura notiks 18. februāri plkst. 16:00 platformā FACEIT. Otrājā "Dateks" E-sporta Virslīgas sezonā dalību apstiprinājušas ir šīs komandas:

1. "hypewrld"
2. "MightyWolves" (iepriekš "GARAZA")
3. "EC BANGA"
4. "sunshine!"
5. "HAVENs"
6. "LusHi" (iepriekš "EC LIVONIA")
7. "SkinLordz"
8. Atklātās kvalifikācijas uzvarētajs

"Dateks" e-sporta Virslīgas otrās sezonas vājākā komanda līgu pametīs.

Sākoties otrajai sezonai, nolemts paplašināt sacensību dalībnieku skaitu un dot iespēju spēlēt arī amatieriem, tāpēc organizatori no "kleverr" rīkos arī e-sporta pirmās divīzijas sacensības. Maksimālais komandu skaits pirmajā divīzijā ir 16.

Pirmās divīzijas komandas savā starpā tiksies trešdienās, plkst. 20:00, taču spēļu laiks gan nav fiksēts un komandas savas spēles var pārcelt uz citu laiku, ja tas ir nepieciešams. Vienu nedēļas interesantāko spēli rīkotāji pārraidīs arī "kleverrlv" Twitch kontā plkst. 19:00, īsi pirms virslīgas svētdienas spēlēm.

E-sporta Virslīga ir radīta, lai Latvijas e-sporta kopienai būtu sezonāla aktivitāte, kuras ietvaros var sekot līdzi savām mīļākajām komandām. Turklāt šīs sacensības kalpos kā labs atspēriena punkts vadošajiem Latvijas e-sportistiem, lai viņi, iespējams, tiktu pamanīti arī starptautiski.

Šāda tipa līga Latvijā ir kas nebijis, taču tā ir ierasta norma jau vairākās Eiropas valstīs, piemēram, Dānijā, Norvēģijā un Portugālē.
"Kleverr" sola vairākus pārsteigumus sezonas garumā un interesentiem iesaka sekot organizācijas sociālajiem tīkliem - Instagram, Twitter, Twitch.

Pirmajā "Dateks" E-sporta Virslīgas sezonā uzvaru svinēja rīdzinieki - "hypewrld" finālā apspēlēja citu galvaspilsētas komandu GARAZA ar rezultātu 2:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!