Фото: Kadrs no video

Piektdien Berlīnē, "Uber Arena", kļūs zināmi ULEB Eirolīgas finālisti basketbolā, bet pirms pusfināla dueļiem Vācijas pilsētā valdīja spriedze un policijai nācās pielietot spēku.

Piektdienas vakarā pirmajā pusfinālā tiksies "Panathinaikos" un "Fenerbahce" komandas, kuru līdzjutēji dažādos sporta veidos allaž ir vieni no pamanāmākajiem. Savukārt otrā duelī vēlāk spēlēs "Real Madrid" un "Olympiacos".

Spriedzi radījusi tieši "Panathinaikos" un "Fenerbahce" gaidāmā spēle. Trešdien pirmais incidents noticis Berlīnes viesnīcā, kur apmetušās finālturnīra dalībnieces. Grieķijas komandas galvenais treneris ir temperamentīgais turks Ergins Atamans, kuru daži "Fenerbahce" fani pie viesnīcas sagaidījuši ne ar tiem laipnākajiem saukļiem.

Lai gan policija ieradusies samērā ātri, spriedze viesnīcas foajē bijusi apmēram stundu. Situāciju vēl vairāk nokaitēja kāda Vācijas policijas darbinieka rīcība, kas centās pastumt Atamanu, lai viņš iet ātrāk, bet treneris aizķēries aiz bagāžas somām un nokritis.

Situācijas normalizēšanai viesnīcā bija ieradies arī Turcijas vēstnieks Vācijā. Bet Atamans incidenta laikā esot nokliedzies "Braucam atpakaļ uz Atēnām", tādējādi metot "akmeni" Vācijas policijas virzienā par nepietiekamu drošību.

"Vēlos pateikties visiem, kas mani atbalstīja, sākot ar Eirolīgas izpilddirektoru un Vācijas policiju. Es nevēlos runāt par maziem starpgadījumiem ar maziem cilvēkiem. Es ļoti cienu "Fenerbahce" līdzjutējus," preses konferencē tikai nedaudz par notikušo izteicās Atamans.

Tomēr daudz lielāka spriedze valdīja pie pašas "Uber Arena", kur notiek ULEB Eirolīgas finālturnīrs. Stundu pirms "Fenerbahce" un "Panathinaikos" dueļa sākuma tribīnēs vēl netika laisti līdzjutēji. Aizkavēšanās saistīta ar "Fenerbahce" faniem, no kuriem ļoti daudzi ielauzās arēnā bez biļetēm.

Policija aizslēdza visas arēnas durvis un sāka gaiteņu "tīrīšanu", lai visus bezbiļetniekus izraidītu no arēnas. Tiek ziņots, ka policija arī arestējusi vairākas personas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !