Фото: IIHF

Čehijas hokejisti sestdien Prāgā iekļuva pasaules hokeja čempionāta finālā.

Čehija ar 7:3 (2:2, 3:1, 2:0) apspēlēja Zviedriju.

Čehi par pasaules čempioniem pēdējoreiz kļuva 2010. gadā, kas arī bija pēdējā reize, kad Čehija spēlēja pasaules čempionāta finālā. Toreiz Čehija smagā un dramatiskā cīņā ar rezultātu 2:1 pārspēja Krieviju.

Ceturtajā minūtē Jūels Ēriksons-Eks mājinieku zonā pie labās apmales ieguva ripu, tai nonākot pie Markusa Jūhansona, kurš paslidoja dažus soļu vārtu virzienā un no labā iemetiena apļa raidīja ripu tuvējā vārtu stūrī - 1:0 Zviedrijas labā.

Astotajā minūtē pēc Martina Nečasa metiena no zilās līnijas vārtsargs Fīlips Gustafsons ripu atsita sev priekšā, taču pirmais pie tās bija Dominiks Kubalīks - 1:1.

Zviedriem bija vajadzīgas vien 20 sekundes, lai Markuss Petešons panāktu 2:1 vadību.

Čehiem bija nepieciešamas tikai 89 sekundes, lai vēlreiz izlīdzinātu rezultātu. Pēc reida ar ripu aiz Gustafsona vārtiem Nečass piespēlēja vārtu priekšā Davidam Kempfam, kurš raidīja ripu vārtu labajā apakšējā stūrī - 2:2.

Uzvaras pamatus mājinieki ielika otrās trešdaļas pirmajā pusē, 16 sekunžu laikā gūstot divus vārtus un divu minūšu un 58 sekunžu laikā - trīs vārtus un panākot 5:2.

Ar vārtu guvumiem izcēlās Ondržejs Kaše, Nečass un Dominiks Kubalīks.

Pēc piektajiem zaudētajiem vārtiem 30.minūtē Gustafsonu vārtos nomainīja Sāmuels Ešons.

34.minūtē pēc Rasmusa Dālina metiena no zilās līnijas ripa trāpīja pa seju čehu aizsargam Jakubam Krejčīkam, kurš bija spiests doties uz ģērbtuvēm, taču trešajā trešdaļā atgriezās laukumā.

36.minūtē zviedri vienus vārtus ar Ēriksona-Eka metienu atguva, saglabājot cerības uz atspēlēšanos - 3:5.

46.minūtē, uzbrukumu aizsākot mazākumā, vienatnē pret zviedru vārtsargu Ešonu izslidoja Lukāšs Sedlāks, raidot ripu starp Ešona kājsargiem - 6:3.

54.minūtē Sedlāks panāca 7:3, bet 28 sekundes līdz cīņas beigām vēlreiz raidīja ripu tukšos zviedru vārtos, taču šie vārti aizmugures dēļ netika atzīti.

Zviedrijas hokejisti uzvarēja visās B grupas spēlēs, bet ceturtdaļfinālā papildlaikā ar 2:1 pārspēja Somiju, uzvaras vārtus gūstot Jūelam Ēkam-Ēriksonam.

Čehi A grupā bija trešie, ceturtdaļfinālā pēc Pavela Zahas vārtu guvuma ar 1:0 pārspējot ASV.

Plkst.19.20 otrā pusfinālā tiksies Kanāda un Šveice. Arī cīņas par medaļām svētdien notiks "O2" arēnā Prāgā. Portāls "Delfi" piedāvās šai spēlei sekot līdzi teksta tiešraidē.

Pērnā gada bronzas medaļniece Latvija šogad neizkļuva no apakšgrupas un ierindojās devītajā vietā.

16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, katrai izlasei aizvadot septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pameta spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā 16 labāko skaitā būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !