Saeima pavasarī konceptuāli atbalstījusi grozījumus "Dzīvnieku aizsardzības likumā", kas paredz izstrādāt jaunas labturības prasības mājas dzīvnieku turēšanai. Virkne nevalstisko organizāciju, kas nodarbojas ar dzīvnieku glābšanu, bažījas, ka šādas izmaiņas apgrūtinās dzīvnieku tiesības tikt glābtiem. Par to, kāds ir likuma grozījumu mērķis un par ko satraucas nevalstiskās organizācijas "Delfi TV" raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Zemkopības ministrijas Dzīvnieku tirdzniecības, labturības un barības nodaļas vadītāju Agiju Mediņu un dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu ķepā" vadītāju Gundegu Bideri.

Saeimā atbalstītie grozījumi paredz izstrādāt jaunas labturības prasības mājas dzīvnieku turēšanai, pavairošanai un atsavināšanai, tostarp panākt dzīvnieku izsekojamību, vienlaikus aizsargājot potenciālos dzīvnieku pircējus, kā arī paplašināt kompetences dienestiem, uzsākot administratīvā pārkāpuma procesu, ja konstatēti pārkāpumi.

Savukārt dzīvnieku glābēji bažījas, ka grozījumu projektā iekļauts priekšlikums, ar kuru faktiski tikšot liegta palīdzības sniegšana bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, pieprasot ikvienam dzīvnieku glābējam pirms tam reģistrēties kā dzīvnieku patversmei.

Iebilstot pret šīm izmaiņām, vairāk nekā 30 dzīvnieku glābšanas organizāciju aizvadītajā nedēļā rīkoja protesta akciju.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !