Foto: Ģirts Raģelis

VSIA "Latvijas Koncerti" aicina divos koncertos 10. un 11. maijā jaunatklātajā Rīgas cirka arēnā baudīt Latvijas Radio bigbenda un amerikāņu trombonista, vairāku "Grammy" balvu nominanta Māršala Džilksa (Marshall Gilkes) muzikālo sadarbību. 10. maija koncertā piedalīsies Maestro Raimonds Pauls, kurš ieskandinās Rīgas cirka jauno koncertflīģeli.

"Amerikas vadošais trombonists!" un "muzikāls hameleons, kurš spēj pielāgot savu skaņu jebkurai situācijai," tā par Māršalu Džilksu (Marshall Gilkes) saka džeza mūzikas apskatnieki, fani un klausītāji. Kopīgajā koncertprogrammā ar Latvijas Radio bigbnedu izskanēs skaņdarbi no tādām Džilksa programmām kā "Life songs", "Always forward", "Brassology", "Köln", vēsta bigbenda pārstāve Ance Jirgena.

Maršals Džilkss ir "Grammy" balvas nominants, amerikāņu trombonists un komponists, kurš guvis atpazīstamību kā izcils un daudzpusīgs džeza mūziķis. Studējis Džuljarda mūzikas skolā pie pasaulē labākajiem mūzikas pedagogiem, kā arī bijis Thelonius Monk starptautiskā džeza mūziķu konkursa finālists. Viņa atšķirīgais skanējums un novatoriskā pieeja trombonam ir padarījuši viņu par pieprasītu izpildītāju gan uz tradicionālās, gan mūsdienu džeza skatuves. Džilkss ir koncertējis un sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Marija Šneidere (Maria Schneider), Edmars Kastaņeda (Edmar Castañeda), Vanguard džeza orķestri, Djūka Elingtona džeza orķestri un daudziem citiem, tā apliecinot savu virtuozitāti un daudzpusīgumu. Šobrīd Džilkss arī spēlē trombonu pasaulslavenā WDR bigbenda pamatsastāvā.

"Māršals Džilkss ir džeza mūzikas evolūcijas virzītājspēks, apvienojot savu izjusto un dvēselisko trombona spēli ar apņēmību sasniegt visaugstāko māksliniecisko izcilību," vēsta koncerta rīkotāji.

Rīgas cirks ir vienīgā pastāvīgā cirka ēka Baltijā un viena no pirmajām Eiropā. 2024. gada 20. martā ar plašu performanču un cirka izrāžu klāstu tika atklāta nule kā renovētā Rīgas cirka arēna, kurā, cita starpā, atrodas arī jaunais koncertflīģelis,. To 10. maijā atklās un ieskandinās Maestro Raimonds Pauls.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas"Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!