Latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kas pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Ņujorkas "Rangers", ceturtdien Ņujorkas tiesā apmaiņā pret maigāku sodu atzina savu vainu apsūdzībās par braukšanu alkohola reibumā un ātruma pārsniegšanu.
Kā vēsta laikraksts "Newsday", saskaņā ar panākto vienošanos ar prokuratūru, Ozoliņš atzina savu vainu braukšanā dzērumā un ātruma pārsniegšanā, bet prokuratūra atsauca smagāko apsūdzības punktu likumpārkāpumā.

Ņujorkas tiesnese Barbara Līka pieņēma prokuratūras un Ozoliņa panākto vienošanos, piespriežot viņam 575 ASV dolāru (321 latu) sodu, kā arī tiesas izdevumu apmaksāšanu.

Ozoliņš par braukšanu alkohola reibumā un pārkāpjot ātruma ierobežojumu tika aizturēts 2.maijā.

Ozoliņu policija apturēja 2.maijā plkst.11 no rīta pēc vietējā laika. Viņš traucies ar ātrumu 66 jūdzes stundā atļauto 40 jūdžu vietā Vaitpleinsas pilsētā Vestčesteras avēnijā. Ozoliņš, kas vadījis zilu 2006.gada izlaiduma "Nissan Altima" auto, bijis "asinīm pieplūdušām un stiklainām acīm, neskaidri runājis un stāvot šūpojies", teikts policijas ziņojumā.

33 gadus vecā latviešu hokejista asinīs alkohola līmenis bijis 1,6 promiles pieļaujamo 0,8 vietā. Ozoliņš tika aizturēts, nogādāts policijas iecirknī un viņam izvirzīja apsūdzības automašīnas vadīšanā reibinošo vielu ietekmē, ātruma pārsniegšanā un braukšanā bez drošības jostas.

16.maijā tiesā viņš noliedza savu vainu apsūdzības, taču līdz nākamajai tiesas sēdei Ozoliņa advokāti bija panākuši vienošanos ar prokuratūru.

Kā ziņots, pagājušā gada decembra beigās aizsargs brīvprātīgi iestājās NHL atkarību ārstēšanas un uzvedības veselības rehabilitācijas programmā, bet hokeja laukumā atgriezās februārī Latvijas izlases rindās XX Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Maija sākumā Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs paziņoja, ka Ozoliņš viņam pavēstījis par lēmumu beigt savu hokejista karjeru.

Latvijas izlases rindās Ozoliņš piedalījies 32 mačos, tiekot pie deviņiem gūtiem vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

Ozoliņš ir arī vienīgais latvietis, kas izcīnījis hokeja prestižāko trofeju - 1996.gada sezonā viņam ar "Avalanche" izdevās triumfēt Stenlija kausa izcīņā. Latviešu aizsargs arī septiņas reizes piedalījies NHL "All Star" spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!