Šodien darba grupa, ko izveidoja valdības koalīcijas partneri, lai izstrādātu priekšlikumus tālākai PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizācijai, panākusi vienošanos atbalstīt privatizācijas variantu, kas paredz izsolē piedāvāt 51% uzņēmuma akciju.
Kā informēja ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, šādu konceptuālu vienošanos atbalstīja arī savienība "Latvijas ceļš", kura iepriekš iestājās par 68% LK akciju pārdošanu izsolē. Ministrs norādīja, ka vēl nav izstrādāti priekšlikumi pārējo 49% LK akciju realizācijai, darbs tiks turpināts, konsultējoties arī par nākamā LK privatizācijas mēģinājuma procedūrām.

Ņemot vērā, ka Kalvītis dodas atvaļinājumā, nākamā darba grupas sanāksme notiks 9.augustā. Kalvītis prognozēja, ka valdība lēmumu par tālāko LK privatizācijas gaitu pieņems līdz septembrim. Iepriekš valdību veidojošās partijas nevarēja vienoties par LK privatizācijas variantiem, tādēļ tika izveidota darba grupa, kurā iekļauts pa vienam pārstāvim no katras partijas.

Premjers Andris Bērziņš iepriekš atzinis, ka, ņemot vērā valdības deklarācijā iekļauto punktu, kas paredz LK privatizāciju par maksimālo, augstāko cenu, ir jāizskata visi varianti, ar kuru palīdzību varētu šo apņemšanos realizēt.

Tautas partija līdz šim atbalstīja ekonomikas ministra piedāvājumu un 51% LK akciju nedalāmās paketes realizāciju, bet savienība "Latvijas ceļš" - 68% akciju paketes pārdošanu, atsakoties no stratēģiskā investora. Priekšlikumu kreditēt LK Latvijas valdībai izteica Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). ERAB piedāvā kreditēt Latvijas uzņēmumu un kredītlīdzekļus vēlāk kapitalizēt.

Savukārt Pasaules Banka, izšķiroties starp diviem piedāvātajiem LK privatizācijas variantiem - izsludināt jaunu 68% akciju izsoli, paplašinot investoru loku, vai arī investoram pārdot 51% akciju, bet 32% pārdot par sertifikātiem - Latvijas valstij kā labāko iesaka pirmo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!