Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) piektajā finālspēlē "Barons"/LMT ar 79:78 pārspēja pašreizējo čempionvienību "ASK Rīga" un kļuva par šīs sezonas čempioniem.

LBL finālspēles starp "Barons"/LMT un "ASK Rīga" fotogalerijaimage

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētājiem ar 22 punktiem un astoņām atlēkušām bumbām bija Demetrijs Darnels Aleksanders, kurš 15 punktus guva jau pirmajā ceturtdaļā, bet Žoao Paulu Batišta guva 17 punktus.

Savukārt "ASK Rīga" rindās 21 punktu guva Kērtiss Miledžs, bet 18 punktus - Raitis Grafs.

Pirmo nopietnu izrāvienu "ASK Rīga" veica otrās ceturtdaļas sākumā, kad pēc zaudētās pirmās ceturtdaļas ar 18:19 rīdzinieki četru minūšu laikā panāca deviņu punktu pārsvaru (28:19). Turpinājumā "Barons"/LMT basketbolisti pamazāk pietuvojās, tomēr divas minūtes pirms puslaika beigām "ASK Rīga" pārsvars pieauga līdz desmit punktiem (40:30). Kad bija atlikušas 35 sekundes, par nesportisku uzvedību diskvalificējošas piezīmes saņēma Ģiedrjs Gusts un Andrjus Mažutis. Pēc puslaika vadībā ar 47:36 atradās "ASK Rīga".

Pēc pārtraukuma precīzu trīspunktu metienu realizēja Aleksanders, bet vēl divus punktus guva Raimonds Vaikulis, samazinot pārsvaru līdz 41:47. Četras ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām "Barons"/LMT veica izrāvienu, no rezultāta 51:60 panākot vadību 62:60. Ar šādu rezultātu abas komandas arī uzsāka ceturto ceturtdaļu.

Ceturtdaļas sākumā izlīdzinājumu pēc veiksmīga divpunktu metiena panāca Gatis Jahovičs, tomēr turpinājumā Mihals Hlebovickis realizēja trīspunktu metienu un Šķēle guva vēl divus punktus (67:62). Kopīgiem spēkiem rīdzinieki atkal panāca izlīdzinājumu (67:67), un līdzīga cīņa turpinājās līdz mača beigām.

Minūti pirms mača beigām Dontels Džefersons realizēja trīspunktu metienu, panākot svarīgu četru punktu pārsvaru (77:73), bet nākamajā "ASK Rīga" uzbrukumā Grafs pēc Daiņus Adomaiša pārkāpuma guva divus punktus, kā arī guva punktu no soda metienu līnijas (76:77). Savukārt "Barons"/LMT rindās arī Džefersons bija precīzs pēc pārkāpuma, pusminūti pirms mača beigām panākot 79:76. Pēdējos divus punktus rīdzinieku labā guva Miledžs, bet izraut uzvaru un pagarināt sēriju "ASK Rīga" basketbolisti vairs nespēja.

Abu komandu pirmajā spēlē ar 84:75 uzvarēja "Barons"/LMT, bet otrajā ar 96:78 - "ASK Rīga". Savukārt trešajā spēlē "Barons"/LMT bija pārāki ar 75:68, bet ceturtajā - ar 94:78.

Trešo vietu čempionātā izcīnīja "Ventspils" komanda.

"Barons"/LMT galvenajam trenerim Kārlim Muižniekam šis ir desmitais Latvijas čempionu tituls - divas reizes viņš jau uzvarējis kā "Brocēni/LMT" spēlētājs, divas reizes kā "Ventspils" otrais treneris, kā arī piecas reizes kā "Ventspils" galvenais treneris.

Šosezon "Barons"/LMT izcīnīja arī FIBA Eiropas kausu, finālmačā ar 63:62 (23:15, 12:13, 17:21, 11:14) pieveicot Beļģijas vienību "Dexia Mons Hainaut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!