Foto: EPA-AFI

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem otrdien, 17.jūnijā, 17.reizi kluba vēsturē kļuva Bostonas "Celtics", kas finālsērijas sestajā spēlē savā laukumā ar 131:92 (24:20, 34:15, 31:25, 42:32) sagrāva Losandželosas "Lakers". Visā sērijā "Celtics" uzvarēja ar 4-2.

Pēdējo reizi „Celtics" par NBA čempioniem kļuva 1986.gadā. Vēl pagājušajā sezonā „Celtics" bija viena no vājākajām komandām, regulārajā čempionātā tiekot tikai pie 24 uzvarām, bet jau šosezon Bostonas komanda kļuva par čempioniem.

Līdz ar „Celtics" uzvaru pie saviem pirmajiem NBA čempionu tituliem tika trīs pieredzējušies NBA spēlētāji - Kevins Gārnets, Pols Pīrss un Rejs Alens, kurus Bostonā jau ir nodēvējuši par „Big Three".

Par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Pols Pīrss, kurš aizvadītās nakts spēlē guva 17 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. Gārnets guva 26 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, Alena kontā 26 punkti, bet vēl 21 punktu jaunajiem NBA čempioniem guva Radžons Rondo. „Lakers" labā 22 punktus guva Kobe Braiants, bet Lamārs Odoms guva 14 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

„Celtics" jau sākot ar otro ceturtdaļu dominēja laukumā un neilgā laika posmā panāca 20 punktu pārsvaru, bet pēc pirmā puslaika Bostonas klubs bija vadībā ar 58:35. Otrajā puslaikā „Celtics" neatstāja „Lakers" nekādas izredzes uz atspēlēšanos un guva uzvaru ar 39 punktu pārsvaru. NBA vēsturē tā ir lielākā starpība, ar kādu komanda kļūst par NBA čempioniem. Līdz šim ar lielāko starpību NBA čempionu titulu sev nodrošināja „Celtics" 1965.gadā, kad finālsērijas piektajā spēlē ar 129:96 sagrāva tieši „Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!