13.uzvaru pēc kārtas un 21.uzvaru 24 spēlēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā ceturtdien izcīnīja Bostonas "Celtics", kas tādējādi sasniedza jaunu kluba rekordu.

Aizvadītajā naktī „Celtics" viesos ar 122:88 sagrāva Vašingtonas „Wizards", turpinot veiksmīgāko sezonas sākumu kluba pastāvēšanas vēsturē. Divreiz, arī pagājušajā sezonā, „Celtics" sezonu iesāka ar 20 uzvarām 23 spēlēs, bet zaudēja 24.spēlē. Šoreiz viens leģendārākajiem NBA klubiem pārspēja arī šos sasniegumus.

Bostonas uzvaru sērija ir gan tikai otra garākā kluba vēsturē - 1985./1986.gada sezonā „Celtics" padevās 14 uzvarētu spēļu sērija.

„Es cienu vēsturi. Man tas ir ļoti nozīmīgi, ka ierakstu savu vārdu tik notikumiem bagāta kluba vēsturē," pēc panākuma teica viens no „Celtics" līderu trio Kevins Gārnets.

Gārnets pēlē laukumā aizvadīja nepilnas 27 minūtes, kurās guva 11 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Savukārt rezultatīvākie „Celtics" rindās bija Rejs Alens un Pols Pīrss, kuri katrs guva pa 22 punktiem. NBA pastarītes „Wizards" labā 19 punktus guva Karoms Batlers.

„Jūs redzējāt līgas neapšaubāmi labāko komandu," kodolīgi teica „Wizards" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Eds Tapskots.

„Wizards" tā bija jau 16.neveiksme 20 spēlēs. Tik slikti klubs NBA sezonu nav iesācis kopš 1966.gada, kad vēl tā nosaukums bija Baltimoras „Bullets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!