Viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokejistiem Sandis Ozoliņš otrdien oficiāli parakstīja līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas „Dinamo”.

Fotogalerija

Vienošanās ar 36 gadus veco aizsargu noslēgta uz vienu sezonu, bet līguma finansiālie nosacījumi netiek atklāti.

Plašākus komentārus par savu atgriešanos hokejā un pievienošanos „Dinamo” Ozoliņš solīja sniegt otrdienas vakarā, kad tiešraidē notiks speciāla preses konference. Atgādinām, ka preses konference Latvijas Televīzijas telpās sāksies pulksten 19:30 un to tiešraidē translēs LTV7.

Ozoliņš ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš ir ticis pie prestižā Stenlija kausa – 1996.gadā viņš trofeju izcīnīja kopā ar Kolorādo „Avalanche”. 2003.gadā kopā ar Anaheimas „Mighty Ducks” Ozoliņš iekļuva Stenlija kausa finālā, taču otro reizi karjerā pie prestižās balvas latviešu aizsargam tikt neizdevās. NHL karjeras laikā Ozoliņš septiņas reizes ir piedalījies “All Star” spēlēs, bet 1997. gadā bija viens no galvenajiem kandidātiem uz Norisa balvu, kas tiek piešķirta NHL labākajam aizsargam.

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Ozoliņš pievienoties „Dinamo” piekrita jau pagājušajā nedēļā, bet otrdien oficiāli parakstīja līgumu ar Rīgas „Dinamo”, kurā savulaik uzsāka profesionāla hokejista gaitas.

Arī pērn „Dinamo” interesējās par ilgu laiku nespēlējošo Ozoliņu, taču toreiz sarunas bija neveiksmīgas. Savukārt vēlāk toreizējais „Dinamo” valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols norādīja, ka vienošanās nav panākta, jo hokejists ir pieprasījis pārāk lielu atalgojumu, ko klubs nav spējis nodrošināt.

Ozoliņam pagājušajā vasarā beidzās līgums ar Nacionālās hokeja līgas klubu Sanhosē „Sharks”, kura rindās viņš 2007./2008.gada sezonā aizvadīja 39 spēles, guva trīs vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles. Tomēr visu pagājušo sezonu Ozoliņš nefigurēja nevienas komandas sastāvā un nekas nebija publiski dzirdams par viņa sportiskām aktivitātēm. Pavisam NHL Ozoliņš ir aizvadījis 875 spēles, kurās guvis 167 vārtus un izdarījis 397 rezultatīvas piespēles.

1990.gadā Ozoliņš 18 gadu vecumā debitēja vēl „vecajā” Rīgas „Dinamo”. Nākamajā sezonā viņš spēlēja Rīgas „Stars” rindās, bet tad pārcēlās uz Ziemeļameriku, kur viņu 1991.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 30.numuru otrajā kārtā izvēlējās Sanhosē „Sharks”.

1991./1992.gada sezonu Ozoliņš aizvadīja Starptautiskajā hokeja līgā (IHL) Kanzassitijas „Blades” vienībā, bet nākamajā sezonā jau debitēja NHL, sezonas laikā „Sharks” rindās aizvadot 37 spēles. Līdz 1995. gada oktobrim Ozoliņš spēlēja „Sharks” sastāvā, bet tad viņu „haizivis” aizmainīja uz Kolorādo „Avalanche”. 2000.gada vasarā latviešu aizsargs tika aizmainīts uz Karolīnas „Hurricanes”, bet 2002. gada janvārī viņš pievienojās Floridas „Panthers”.

Pēc gada Ozoliņš atkal mainīja klubu – šoreiz „panteras” viņu aizmainīja uz Anaheimas „Mighty Ducks”, bet 2006.gadā Ozoliņš nokļuva Ņujorkas „Rangers” rindās. Tomēr „Rangers” rindās viņam neizdevās nostiprināties un 2007.gada novembrī viņš uz vienu sezonu atgriezās „Sharks”, kurā uzsāka NHL karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!