Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas duelis starp Sanktpēterburgas SKA un Rīgas "Dinamo" daudziem hokeja speciālistiem no neinteresantākā kļuvis par centrālo visā pirmajā kārtā, liecina Krievijas masu mediju atsauksmes pēc pirmās cīņas.

Atgādinām, ka trešdien "Dinamo" Gagarina kausa pirmās kārtas pirmajā spēlē viesos pārsteidzoši ar 2:0 pieveica šī pāra neapšaubāmo favorītu SKA, kas regulārajā čempionātā uzvarēja Rietumu konferencē.

Pirms Gagarina kausa sākuma Krievijas masu mediju aptaujātie eksperti par neapšaubāmu favorītu uzskatīja SKA un lielākā daļa prognozēja, ka Sanktpēterburgas komanda pirmo kārtu pārvarēs bez problēmām ar 3-0. Tomēr pēc vakardienas zaudējuma sava laukuma priekšrocības ir "Dinamo" komandai, kura īpaši ir bīstama savā laukumā, norāda ietekmīgais laikraksts "Sport-Express".

"Atklātu runājot, tādu notikumu pavērsienu negaidījām, un diez vai kāds to varēja prognozēt. Lūk jums – mazais brīnums," norāda interneta izdevums "allhockey.ru", pirmo spēļu apskatam virsrakstā liekot "Brīnum-Rīga".

"Sāpīgs zaudējums vienā no šīs sezonas spēlēm, tur vienmēr vēl ir pārpildīta arēna, bet vēl pie visa tā arī sliktas atmiņas par, iespējams, lielāko "armijnieku" Sušinska un Sokolova izgāšanos 2006.gada pasaules čempionātā Krievijas izlases sastāvā," uz "Dinamo" priekšrocībām norāda "Sport-Express". "Pirmais no viņiem toreiz izlasē bija kapteinis, bet otrs – pamatvārtsargs. Bet šī brīža SKA uzbrukums ir atkarīgs no kapteiņa noskaņojuma, jo Sušinskis ir komandas līderis. Lai vai kā, bet vakardienas spēle uzreiz izmainīja sēriju no "parastās", kurā tiekas neapšaubāms favorīts un pastarītis, uz sēriju "kas gan būs rīt?"."

Lielākā daļa SKA hokejistu pēc spēles nav izrādījuši īpašu vēlmi runāt ar Krievijas masu medijiem. SKA vārtsargs Roberts Ešs ierosinājis parunāt pēc "play off" cīņām, bet aizsargs Sergejs Peretjagins norādīja, ka "jautājums nevajag viņam adresēt".

Tikmēr SKA hokejists Aleksandrs Koroļuks uzskatīja, ka nekāda traģēdija nav notikusi un viss notiks "kā jānotiek". "Vēl jau nekas nav noticis, Vēl spēlēt un spēlēt... Rīt [ceturtdien] uzvarēsim un viss, brauksim uz Rīgu, kur sērija turpināsies. Tagad nedrīkst nervozēt, vajag spēlēt kā ierasts, gatavoties un uzvarēt. Un Rīgā viss nokārtosies. Nekādas panikas!".

Krievijas masu mediji norāda arī uz līdzjutēju attieksmi pret šo dueli, jo trešdien pirmo spēli klātienē vērojuši nepilni 5000 līdzjutēju. Sanktpēterburgas arēnā spēli klātienē var vērot 11 439 skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!