Foto: DELFI
Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce kā valsts energokompānijas "Latvenergo" valsts kapitāldaļu turētājs 22.jūnijā sasaucis ārkārtas akcionāru pilnsapulci, lai lemtu par pašreizējo uzņēmuma vadītāju Kārļa Miķelsona un Aigara Meļko atsaukšanu no amatiem energokompānijas valdē, informē ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) pārstāvis Sandris Sabajevs.

"Atbilstoši likumam [..] 22.jūnijs ir tuvākais datums, kad iespējams sasaukt akcionāru pilnsapulci. Sapulce sasaukta, ņemot vērā pēdējo dienu dramatiskos notikumus saistībā ar "Latvenergo" vadību, un tā lems par Kārļa Miķelsona un Aigara Meļko atsaukšanu no amatiem energokompānijas valdē," norāda ministrs.

Tāpat Kampars informē, ka Ekonomikas ministrija uzdos "Latvenergo" sasaukt meitaskompānijas AS "Sadales tīkli" ārkārtas akcionāru pilnsapulci, lai lemtu par izmaiņām arī šī uzņēmuma vadībā, kura trīs amatpersonas arī ir aizturētas.

Trešdien pēcpusdienā Kampars un Pūce tikās ar energokompānijas valdes locekli Uldi Barisu. "Ļoti svarīgi, ka šīs tikšanās laikā no Barisa kunga guvām skaidru redzējumu, kā, neskatoties uz iespējamiem notikumu scenārijiem, nodrošināt uzņēmuma pamatfunkciju veikšanu ierastajā kārtībā un pilnā apjomā. Tāpat uzņēmums pašlaik intensīvi strādā ar partneriem ārvalstīs un Latvijā, lai izskaidrotu situāciju un mazinātu iespējamo negatīvo ietekmi uz tā reputāciju," pēc tikšanās uzsvēra Kampars.

Jau vēstīts, ka Rīgas Centra rajona tiesa trešdien apcietināja koncerna "Latvenergo" viceprezidentu Meļko, kuru tur aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un naudas "atmazgāšanu".

Kopumā KNAB aizturējis piecas "Latvenergo" koncerna amatpersonas: prezidentu Miķelsonu un viņa vietnieku Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieku Andreju Stalažu, kā arī "Sadales tīklu" Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski. Tāpat aizturētas vēl divas privātpersonas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.

KNAB darbinieki otrdien ieradās "Latvenergo" vadošo amatpersonu - Miķelsona un Meļķo kabinetos. Miķelsons vēlāk ēku atstāja, lai dotos uz kādu no "Latvenergo" objektiem, kas, visticamāk, bija TEC-2, kura telpās arī otrdien veica kratīšanu KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!