Lai iedvesmotu savus darbiniekus ģenerēt ģeniālas idejas un veicinātu radošu domāšanu, darba devējam jārūpējas par darba un atpūtas iespējām. To labi apzinās arī uzņēmums Google, kas ir ne vien interneta meklēšanas un reklāmas biznesa gigants, bet arī vieta, ko cilvēki atzinuši par vienu no labākajiem uzņēmumiem, kur vēlētos strādāt.

Uzņēmuma Šveices birojā Cīrihē ir visai neikdienišķa gaisotne. Pats birojs atrodas blakus finanšu kompānijas Ernst&Young birojam, tomēr atšķirība ir acīmredzama, vēl nepārkāpjot uzņēmumu slieksni, - Google krāsainais logotips krietni vien atšķiras no blakus esošā finanšu kompānijas lietišķā vizuālā noformējuma.

Google birojā Cīrihē pusdienot iespējams doties, šļūcot pa slīdkalniņu, bet gaiteņi šajā vietā vairāk atgādina naktsklubu koridorus.

Google birojā darbiniekiem ir iespēja strādāt un atpūsties arī bērza koka dārza mājiņās, vērojot bērzu stumbrus visapkārt, vai nodoties pārdomām vannā, skatoties uz akvāriju. Pārrunām paredzētas stilizētas ziemeļu tautu mājiņas, pie kurām redzams arī pingvīns.

Tomēr gadījumā, ja, skatoties uz šīm fotogrāfijām, parādījusies vēlme strādāt tādā birojā, ir derīgi zināt, ka tas nemaz nav tik vienkārši - nepieciešama lieliska izglītība un ļoti labas zināšanas.

Uzņēmums Google, kuru uzņēmējdarbības un inženierzinātņu studenti uzskata par pievilcīgāko darba devēju pasaulē, tāpat slavens arī ar netradicionālajām darba intervijām, kurās uzdotie jautājumi dažkārt potenciālajiem darbiniekiem var šķist neatbildami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!