Foto: EPA/LETA
Septiņkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs trešdien oficiāli paziņojis par sportista karjeras beigām.

Jau ziņots, ka par karjeras pārtraukšanu Ārmstrongs netieši paziņoja pirms Austrālijas velobrauciena "Tour Down Under", izsakoties, ka šīs viņa karjerā būs pēdējās starptautiskās sacensības.

Ārmstorgs "Tour Down Under" sacensībās ierindojās 67.pozīcijā, sešu posmu summā uzvaru izcīnījušajam 23 gadus vecajam Austrālijas riteņbraucējam Kamerūnam Meieram zaudējot sešas minūtes un 42 sekundes.

"Šodien es paziņoju par karjeras beigām, lai pilnībā veltītu sevi ģimenei, cīņai ar vēzi un paša radītajai labdarības organizācijai," paziņojumā izteicās Ārmstrongs.

"Koncentrēšos uz savu piecu bērnu izaudzināšanu, runāšu par vēža labdarības organizācijas "Livestrong" darbību un kopā ar saviem domubiedriem iesaistīšos dažādos ar vēža apkarošanu saistītos pasākumos," piebilda leģendārais 39 gadus vecais sportists.

Jau vēstīts, ka Ārmstrongam vēl ir spēkā līgums ar viņa "RadioShack" komandu, tāpēc viņš turpinās piedalīties sporta pasākumos, kā triatlons un kalnu riteņbraukšana.

Tomēr viņa piedalīšanos šāda veica sacensībās var ietekmēt joprojām neatrisinātās dopinga lietošanas apsūdzības.

Kā ziņots, sporta žurnāls "Sports Illustrated" janvāra vidū nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - "HemAssist".

Tomēr pats sportists apgalvo, ka žurnālā atspoguļotā informācija ir nepatiesa un viņš ne par ko nesatraucas.

Jau tika vēstīts, ka Ārmstrongs, kurš pārcietis sēklinieku vēzi, ir vienīgais, kas "Tour de France" triumfējis septiņas reizes. Tas viņam izdevās no 1999.gada līdz 2005.gadam. Ārmstrongs 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Jau ziņots, ka 2005.gadā Ārmstrongs pārtrauca savu sportista karjeru, taču pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās riteņbraukšanā, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" viņš tā arī nespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!