Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) delegācijas pārstāvji pēc vizītes Latvijā nešaubās, ka U-19 pasaules čempionāts tiks sarīkots veiksmīgi, informē Latvijas Basketbola savienība.

No 15. līdz 18.februārim Latvijā uzturējās FIBA delegācija, kas iepazinās ar čempionāta norises vietām – sporta bāzēm un viesnīcām Liepājā, Rīgā, kā arī Valmierā un tās apkaimē.

"Sadarbība ar Latvijas pārstāvjiem bija ļoti konstruktīva. Mēs novērtējam Latvijas puses pieredzi un profesionalitāti, nepieciešamības gadījumā pieļaujot arī nelielas atkāpes no standarta prasībām. Galvenais, lai viss ritētu raiti," uzsver FIBA sacensību direktors Predrags Bogosavljevs.

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps pastāstīja, ka tuvākajā laikā vizītes rezultāti tiks apkopoti, taču neatrisināmas problēmas netika konstatētas. "No savas puses esam gatavi nodrošināt čempionāta kvalitatīvu norisi, protams, ja saņemsim solīto atbalstu no valsts un iesaistītajām pašvaldībām," viņš saka.

FIBA darbiniekus patīkami pārsteigusi Latvijas augsto amatpersonu, masu mediju un ārvalstu vēstnieku lielā interese par izlozes procedūru. Tā stiprina starptautiskās basketbola dzīves organizētāju pārliecību, ka pasaules U-19 čempionāts būs nozīmīgs notikums valsts dzīvē un tiks sarīkots atbilstoši augstajiem standartiem.

"No šodienas skatupunkta viss izskatās labi. Neredzu pamatu nepatīkamiem pārsteigumiem," saka FIBA sporta direktors Ļubomirs Kotleba. "Jūs esat labi turnīru rīkotāji, jūs esat sekmīgi noorganizējuši 2009. gada Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm. Tie nav vienādi pasākumi, taču abos piedalās 16 komandas. Manu galveno rūpju iemesls patlaban ir jautājums vai uz čempionātu atbrauks Ēģiptes un Tunisijas komandas. Novēlēsim, lai šajās valstīs dzīve pēc iespējas ātrāk atgriežas normālā ritmā."

Pasaules U-19 čempionāts ir 2011.gada lielākais starptautiskais turnīrs, ko rīko Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pasaules organizācija. Tajā piedalīsies 16 komandas no visiem kontinentiem.

No 30.jūnija līdz 2.jūlijam Valmierā spēlēs A grupas (Brazīlija, Krievija, Polija, Tunisija) un B grupas (Argentīna, Austrālija, Latvija un Taivana) komandas, bet Liepājā notiks turnīri C grupā (Dienvidkoreja, Horvātija, Kanāda, Lietuva) un D grupā (ASV, Ēģipte, Ķīna un Serbija). Pa trim labākajām komandām iekļūs otrajā posmā (A+B un C+D). Otrā un trešā posma spēles no 4. līdz 10.jūlijam risināsies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!