Foto: Reuters/Scanpix

Britu rokmūziķis Fils Kolinss savā interneta vietnē paziņojis, ka pamet mūziķa karjeru.

Jau ilgāku laiku medijos parādījās dažādas ziņas par iespējamo Kolinsa aiziešanu no mūzikas industrijas, dažiem to apstiprinot, dažiem noliedzot, taču pats mūziķis paudis neizpratni par mediju rīcību, apgalvojot, ka vairākus mēnešus nav runājis ar preses pārstāvjiem.

Mūziķis atklāja, ka viņa aiziešanas iemesls nav ne sliktas atsauksmes, ne uzmanības trūkums mediju vidū, ne tas, ka viņš justos neiederīgs vai nemīlēts.

"Es apstājos, lai katru dienu varētu būt pilna laika tēvs saviem abiem jaunākajiem dēliem," savā interneta vietnē paziņoja Kolinss.

"Šo to no iepriekšminētā es esmu teicis vairākās intervijās, taču tikai kā piebildes ar smaidu un garāmejot. Tie nebija domāti kā virsraksti, tie bija nelieli sarunas fragmenti. Tas nepārprotami nemainās iespiestā veidā un es jau nu zinu labāk," piebilda 60 gadus vecais mūziķis.

Viņš gan ne ar vārdu nepieminēja runas par to, ka viņa aiziešanas iemesls ir veselības problēmas, to skaitā roku kustīguma traucējumi mugurkaula traumas dēļ.

Kolinss vairāk nekā 40 gadus baudījis popularitāti kā grupas "Genesis" dalībnieks un vēlāk arī kā solo mākslinieks. Savas veiksmīgās karjeras laikā viņš pārdevis vairāk nekā 150 miljonus ierakstu.

Kolinss pievienojās "Genesis" 1970.gadā kā bundzinieks, taču pēc Pītera Geibriela aiziešanas viņš kļuva par grupas solistu. Astoņdesmitajos gados viņš uzsāka veiksmīgu solo karjeru, kuras laikā ierakstīja tādus hitus kā "In The Air Tonight", "Against All Odds" un "Two Hearts", turpinot spēlēt arī grupā. Viņš ir ieguvis septiņas "Grammy" balvas un ASV Kinoakadēmijas "Oskaru" par dziesmu "You'll Be in My Heart" 1999.gada animācijas filmai "Tarzan" ("Tarzāns").

Savu pēdējo albumu "Testify" viņš izdeva 2002.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!