Foto: LETA

Bijušais Privatizācijas aģentūras šefs, tagad uzņēmējs Jānis Naglis uzskata, ka valstij būtu jāpārdod ne tikai telekomunikāciju uzņēmumus LMT un "Lattelecom", bet arī energokoncerns "Latvenergo".

Valsts uzdevums nav nodarboties ar biznesu, tāpēc tos uzņēmumus, kas nav stratēģiski svarīgi valsts funkcijām, būtu jāpārdod, un tas attiecas arī uz "Latvenergo", laikrakstam "Dienas Bizness" paudis Naglis.

Viņš laikrakstam norādījis, ka problēma ir tajā, ka uzņēmumu valdes ir politizētas. Iepriekš vismaz pārvaldē – valdēs - tika iecelti profesionāļi, kas spēja vadīt uzņēmumus atbilstoši biznesa principiem, paudis Naglis.

Taču tagad, pēc Nagļa domām, "situācija ir mainījusies" un arī daudzu uzņēmumu valdes ir politizētas, kas neveicina uzņēmuma darbu efektivitāti.

Jau ziņots, ka ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir vairakkārt uzsvēris, ka ar starptautiskajiem aizdevējiem parakstītajos dokumentos valsts neuzņemas nekādas saistības privatizēt valsts uzņēmumus. Premjers norādījis, ka valstī ir apstiprināts neprivatizējamo valsts uzņēmumu saraksts, kurā iekļauts arī "Latvenergo", un valdībai nav plānu to mainīt.

2000.gadā valdība bija nolēmusi uzņēmumu privatizēt, taču Saeimas opozīcija bija kategoriski pret un savāca nepieciešamo skaitu iedzīvotāju parakstu, lai ierosinātu tautas nobalsošanu par "Latvenergo" privatizāciju.

Saeima atbalstīja vēlētāju ierosinātos grozījumus Enerģētikas likumā, nosakot, ka uzņēmums nav privatizējams un ir vienots, līdz ar to nebija nepieciešams rīkot referendumu, bet "Latvenergo" palika valsts īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!