Foto: Publicitātes foto
Latviešu basbaritonam Egilam Siliņam piešķirts gada labākā dziedātāja tituls Horvātijā, "DELFI Kultūra"pavēstīja Kultūras un izklaides aģentūras "Četras saules" sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Šo godpilno titulu dziedātājs saņēmis par Amfortasa lomas atveidojumu Riharda Vāgnera operas "Parsifāls" iestudējumā Zagrebas operā.

Bet 26. jūnijā Egils Siliņš ar panākumiem piedalījās šīs Vāgnera operas iestudējuma pirmizrādē Cīrihes operā, kur gan dziedāja Klingzora lomu. Viņa skatuves partneru vidū šajā iestudējumā ir arī slavenais baritons Tomass Hempsons un bass Mati Salminens. Izrādes muzikālais vadītājs ir Cīrihes operas galvenais diriģents Daniele Gatti, bet iestudējuma režisors - Klauss Guts.

Tuvākās operas "Parsifāls" izrādes ar Egila Siliņa dalību tajās Cīrihes operā skatāmas 29.jūnijā, kā arī 3., 5. un 10.jūlijā.

Savukārt jau 16.jūlijā Mančesteras Starptautiskajā festivālā Egils Siliņš dziedās Votānu Riharda Vāgnera operas "Valkīra" koncertiestudējumā. Pie diriģenta pults būs sers Marks Elders. Koncertiestudējums tiks translēts BBC Radio 3 un ierakstīts arī kompaktdiskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!