Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar šāgada pirmā pusgada automobiļu realizācijas datiem visā pasaulē amerikāņu koncerns "General Motors" (GM) atguvis pasaules lielākā autoražotāja statusu. Tādējādi GM izdevies apsteigt koncernu "Toyota", kas par lielāko autoražotāju tika atzīts periodā no 2008. līdz 2010.gadam.

GM pirmajā pusgadā pārdevis 4,536 miljonus automobiļu, kas ir par 8,9 procentiem vairāk nekā analoģiskā periodā pērn. Otrajā vietā pēc realizācijas datiem ir "Volkswagen" (VW) koncerns, kas pārdevis 4,13 miljonus auto. Bet līdzšinējais līderis "Toyota" atkritis uz trešo vietu ar 3,71 miljonu auto. Tik straujš "Toyota" kritums visupirms skaidrojams ar komplektējošo daļu deficītu, kas pavasarī radās pēc zemestrīces sekām Japānā. Tādējādi "Toyota" pirmajā pusgadā saražojis par 38% mazāk automobiļu nekā analoģiskā periodā pērn.

Pēc nozares speciālistu domām, "Toyota" līdz gada beigām nespēs atgūt pasaules lielākā autoražotāja titulu. Mēneša sākumā "Toyota" paziņoja, ka pie agrākajiem izlaides apjomiem atgriezīsies tikai septembrī. Tāpēc "Toyota" gada beigās var pretendēt tikai uz pasaules otrā lielākā autoražotāja statusu, uzskata eksperti.

Pērn "Toyota" visā pasaulē pārdeva 8,42 miljonus automobiļu, kamēr GM – 8,39 miljonus spēkratu. Savukārt trešajā vietā palika VW ar 7,14 miljoniem vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!