Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta ietvaros notika traģiskajā aviokatastrofā bojā gājušās Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas piemiņas spēle, kurā Aleksandra Ovečkina pārstāvētie Vašingtonas "Capitals" pieveica Jevgeņija Malkina Pitsburgas "Penguins".

Spēle sākās ar simbolisko iemetienu, kurā piedalījās abi nosauktie Krievijas izlases spēlētāji. Abu komandu hokejisti bija tērpušies īpašos formas tērpos ar piemiņas simboliku; pēc mača šos kreklus pārdos izsolē, kuras ienākumi tiks ziedoti bojā gājušo "Lokomotiv" hokejistu ģimenēm.


"Amerika izrāda cieņu, godinot bojā gājušos hokejistus. Tas daudz ko nozīmē, un ir labi, ka abi klubi un NHL tam piekrita," teica Ovečkins.

Šai spēlē, kurā ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja "Capitals", abas krievu hokeja zvaigznes izcēlās ar rezultativitāti - Ovečkins guva vārtus, bet Malkins asistēja abu savas komandas vārtu guvumā.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedjevs jau izteicis pateicību NHL un komandām par izrādīto atbalstu. "Gribu no visas sirds pateikties hokejistiem un klubu vadībai par to cilvēku piemiņu, kurus mēs pazaudējām," prezidentu citē KHL oficiālā mājas lapa. "Cieņa, kas izrādīta Jaroslavļas klubam, vēlreiz pierāda, cik ciešas ir saites starp hokeja saimes dalībniekiem visā pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!