Foto: F64
Tuvākajā laikā Satiksmes ministrijai (SM) steidzami jārisina vairāki jautājumi, piemēram, Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") tupmākā attīstība, jārod finansējums koridora "Rail Baltica" otrā posma - jauno sliežu izbūves projekta - īstenošanai un citi, šodien, tiekoties ar visu SM padotības iestāžu un kapitālsabiedrību, kā arī ministrijas departamentu un nodaļu vadītājiem, sacīja satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SM pārstāve Elīna Balgalve

Ronis šodien pirmo reizi tikās ar visu SM padotības iestāžu un kapitālsabiedrību, kā arī ministrijas departamentu un nodaļu vadītājiem, lai noskaidrotu katras jomas būtiskākās aktualitātes.

"Turpināsim iesākto un strādāsim, lai īstenotu valdības deklarācijas transporta sadaļā izvirzītos mērķus - tie ir reāli un īstenojami," sacīja Ronis. Viena no galvenajām valdības prioritātēm būs labāka valsts aktīvu pārvaldīšana.

Tāpat jāturpina strādāt, lai stiprinātu un attīstītu sadarbību ar kaimiņvalstīm, tostarp Austrumu partneriem, kas veicinās valsts saimniecisko attīstību, uzskata Ronis.

Ministrs pateicās par transporta un sakaru nozarēs līdz šim paveikto un pauda gandarījumu par sava priekšgājēja Ulda Auguļa (ZZS) ieviesto tradīciju rīkot kopīgu apspriedi nozares uzņēmumiem un ministrijas struktūrvienību pārstāvjiem.

SM padotībā ir Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs, Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, Valsts dzelzceļa administrācija, kā arī Civilās aviācijas aģentūra. Ministrija ir kapitāldaļu turētāja VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija", VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs", VAS "Latvijas Dzelzceļš", VAS "Latvijas Gaisa satiksme", VAS "Latvijas Jūras administrācija", VAS "Latvijas Pasts", VAS "Latvijas Valsts ceļi", VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", AS "Pasažieru vilciens" un VSIA "Autotransporta direkcija". Tāpat SM ir valsts kapitāldaļu turētāja AS "Air Baltic Corporation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!