Foto: F64
Rīgas apgabaltiesa otrdien atcēla nodrošinājumu, kas iepriekš tika piemērots AS "Parex banka" prasības lietā pret uzņēmējiem Ievu Plaudi-Rēlingeri, Jāni Lasmani, kā arī AS "KCG" un AS "DK Holding", kuras iepriekšējais nosaukums bija AS "Holding Kolonna".

Iepriekš tiesa bija nodrošinājusi "Parex bankas" prasību un apķīlājusi "DK Holding" piederošās SIA "Douglas Baltic" kapitāla daļas un Patentu valdē reģistrētās preču zīmes. Šodien šis nodrošinājuma lēmums atcelts, informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Šis lēmums nav pārsūdzams.

Rīgas apgabaltiesa šā gada 21.aprīlī no Plaudes-Rēlingeres, Lasmaņa, "DK Holding" un "KCG" solidāri piedzina 1 828 316 latus, ko veido neatmaksātā parāda pamatsumma, procenti par aizdevuma lietošanu un nokavējuma procenti. Apgabaltiesa noteica, ka piedziņa vēršama arī uz SIA "Kolonna Beauty" komercķīlā ieķīlāto mantu.

Divas apelācijas sūdzības par šo spriedumu iesniedza "DK Holding", taču tiesa tās atteicās pieņemt izskatīšanai. Šis atteikums tika apstrīdēts Augstākajā tiesā, kas 20.oktobrī Rīgas apgabaltiesas atteikumu pieņemt apelācijas sūdzības atstāja negrozītu.

Pēc Bērziņa teiktā, šodien uz Rīgas apgabaltiesas sprieduma tiks uzlikts zīmogs par tā stāšanos spēkā.

Līdz šim dažādas tiesas par maksātnespējīgiem atzinušas atbildētāju statusā esošos gan Plaudi-Rēlingeri, Lasmani un "DK Holding", kas pieder Menas salā reģistrētajai sabiedrībai "Kolonna Limited". Likvidācijas process sākts arī atbildētājam "KCG".

"DK Holding" valdes priekšsēdētāja ir Plaude-Rēlingere, bet padomē darbojas Ojārs Pētersons un Aldis Pauliņš. Sabiedrība atrodas Rīgā, K.Valdemāra ielā 20. 2008.gadā sabiedrības apgrozījums bijis 69 761 lats, bet gadu tā noslēdza ar 75 282 latu zaudējumiem. Pēdējo gadu peļņas rādītāji "Firmas.lv" nav pieejami.

AS "KCG" līdz 2010.gada aprīlim sauca AS "Kolonna Cosmetic Group", bet tās vēsturisko nosaukumu skaitā ir arī "Baltic Cosmetic Holding". Patlaban kā sabiedrības vienīgais īpašnieks reģistrēta AS "Holding Kolonna". Starp iepriekšējiem īpašniekiem ir AS "Kolonna" un Plaude-Rēlingere. Šīs sabiedrības likvidators no 2010.gada septembra ir Ansis Lasmanis.

2009.gadā "KCG" apgrozījusi 651 265 latus, taču tās peļņa vai zaudējumi nav norādīti. 2008.gadu tā noslēgusi ar 1 663 latu zaudējumiem pie 24 807 latu apgrozījuma. Sabiedrības juridiskā adrese ir Cēsīs, Vienības laukumā, bet faktiskā adrese - Rīgā, K.Valdemāra ielā 20, kur reģistrēti arī citi "Kolonnas" grupas uzņēmumi.

2009.gadā reģistrētais skaistumkopšanas uzņēmums SIA "Kolonna Beauty" pilnībā pieder AS "Holding Kolonna". Tās iepriekšējo īpašnieku skaitā ir SIA "Roehlinger B & V". Sabiedrība reģistrēta K.Valdemāra ielā 20. 2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 0,33 miljoni latu, un gadu "Kolonna Beauty" noslēdza ar 60 700 latu peļņu. Sabiedrībai ir vairākas filiāles dažādās Latvijas pilsētās.

"Parex banka" pērn novembrī paziņoja, ka sākusi virkni tiesvedību pret atsevišķiem "Kolonnas" grupas uzņēmumiem un arī to dibinātāju un akcionāri Plaudi-Rēlingeri kā fizisku personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!