Foto: Shutterstock
Rīgas rajona tiesa piektdien nolēmusi piešķirt tiesisko aizsardzību AS "Putnu fabrika Ķekava", lai novērstu uzņēmuma maksātnespēju, informē uzņēmums.

Tāpat tiesa ir apstiprinājusi putnu fabrikas izstrādāto tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu.

Pieņemtais tiesas lēmums un visu kreditoru atbalsts putnu fabrikas izstrādātajam TAP dod iespēju turpināt uzņēmuma darbību, veikt nodokļu un nodevu nomaksu, kā arī segt izveidojušos kredītsaistību maksājumus, norāda uzņēmumā.

"Ķekava" izpilddirektors Aldis Škutāns uzsver, ka tiesas lēmums ir apstiprinājums, ka "spējam turpināt uzņēmumā vadīt jau aizsāktās pārmaiņas". Viņš uzsver, ka uzņēmumam un visai pārtikas ražošanas nozarei Latvijā šis ir būtisks lēmums. "Mēs, turpinot darbu un kārtojot kredītsaistības, nepakļausim apdraudējumam sadarbības partnerus – turpināsies ikdienas darbs ar piegādātājiem, klientiem, strādāsim pie jauniem un pieprasītiem produktiem un uzņēmuma procesu pilnveidošanas. Ķekava stingri kontrolēs TAP pasākuma plāna realizāciju un, pateicoties uzņēmuma darbības efektivitātes palielināšanai un eksporta iespēju paplašināšanai, esam pārliecināti, ka uzņēmums šo plānu ne tikai veiksmīgi realizēs, bet arī piedzīvos izaugsmi jau tuvāko gadu laikā," norāda Škutāns.

Uzņēmuma vadītājs norāda, ka pēdējo mēnešu laikā "Ķekava" ir veikusi virkni būtisku pasākumu, lai stabilizētu situāciju uzņēmumā un novērstu ne visai veiksmīgo finanšu situāciju. Uzņēmums ir piesaistījis ārvalstu ekspertus un izstrādājis ilgtermiņa darbības plānu; pārskatīta, optimizēta un ieviesta arī jauna uzņēmuma struktūra, kas ļauj pilnībā uzraudzīt uzņēmumā notiekošos procesus; pilnveidota grāmatvedības sistēma un palielināta darbinieku kapacitāte.

Tāpat uzņēmums ieviesis daudz tehnisku uzlabojumu, kas ļauj ekonomēt gan gāzi, gan elektrību, gan efektīvāk izmantot citus resursus.

Uzņēmums izsaka pateicību VID, Finanšu ministrijai, Zemkopības ministrijai, visiem kreditoriem, sadarbības partneriem, darbiniekiem, klientiem un ikvienam, kas izrādījis sapratni un turpinājis uzticēties putnu fabrikai "Ķekava" tik sarežģītā situācijā.

Jau ziņots, ka pozitīvais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmums par tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna saskaņošanu "Ķekavai" maksātnespējas novēršanai uzņēmumam dos iespēju mērķtiecīgi strādāt tālāk.

Kā norādīja uzņēmuma izpilddirektors Aldis Škutāns, līdz ar to darbavietas saglabās gan 600 uzņēmuma darbinieki, gan 200 meitasuzņēmuma AS "Ķekavas broileri" darbinieki, kā arī netiks iznīcināta uzņēmuma materiāli tehniskā bāze un tiks kārtotas izveidojušās parādsaistības

Viņš arī akcentēja, ka uzņēmums plāno jau šogad sākt strādāt ar peļņu, savukārt parādi saskaņā ar TAP tiks atmaksāti divu gadu laikā. Daļa parāda tiks norakstīta, daļa - atmaksāta, sacīja Škutāns, atturoties precizēt norakstāmo parādu apmēru.

1.oktobrī "Ķekava" ar 1 721 250 latu parādu ierindota 11.vietā starp 100 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru saistības pārsniedz 300 000 latu. 7.oktobrī "Ķekava" Rīgas rajona tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, norādot, ka pieteikuma mērķis ir uz laiku iegūt tiesisko aizsardzību, lai atgūtu uzņēmuma pozitīvu naudas plūsmu un varētu turpināt sekmīgu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!