Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas pārvarēšanas pauda sašutumu par Latvijas komandas kapteini Ģirtu Dzeldi.

Gulbis stāstīja, ka Latvijas tenisistiem Deivisa kausa cīņās ar Ēģiptes komandu nebija nodrošinātas pienācīgas ērtības, kamēr Dzelde par sevi bija parūpējies.

„Situācija Latvijas komandā ir bēdīga, un tas, kas tur notiek, mazliet ir cirks. Mēs atbraucam uz viesnīcu, un mums pasaka, ka katram tenisistam ir sava istaba. Principā viss ir tā, kā tam jābūt, jo Deivisa kauss ir divas, trīs reizes gadā un tam ir jānotiek kaut kādā zināmā līmenī. Taču tad uzzinājām, ka viesnīcā istaba nemaksā 120, bet 170 eiro dienā. Kapteinis un ģenerālsekretārs uzreiz ir stresā, viņi nezina, ko darīt. Tad viņi izdomā spēlētājus salikt pa diviem istabā,” par situāciju Deivisa kausa izcīņas laikā intervijā portālam „sportacentrs.com” stāstīja Gulbis.

„Tad sākās visādas skaidrošanās un Andis [Juška] un Deniss [Pavlovs] aizgāja pie Ģirta uz istabu, un redz, ka viņam ir viena gulta, bet Ģirts teica, ka Mārtiņš Podžus paliek ar viņu istabā,” turpināja tenisists, skaidrojot, ka Podžus tomēr viesnīcas numuriņu dalīja ar vienu no Latvijas žurnālistiem. „Pirmkārt, kapteinim ir jārūpējas par spēlētāju komfortu, nevis savu, un, otrkārt, tas ir smieklīgi.”

Gulbis turpināja mest akmeņus Dzeldes dārziņā, sakot, ka viņam rūp tikai savs amats: „Mana nostāja pret kapteini, un es to nesaku viņam aiz muguras, ir diez gan negatīva, jo viņš nedara neko, lai spēlētāji būtu komfortā. Viņš iztraucās tikai par savu vietu, un tas ir bēdīgi.”

Vēl Latvijas labākais tenisists atklāja, ka būs Deivisa kausa komandas sastāvā arī otrās kārtas cīņās ar Ungārijas sportistiem.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Latvijas komanda ar 3-2 uzvarēja Ēģipti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!