Foto: stock.xchng
Pēc pozitīvām dopinga analīzēm no XXX vasaras olimpiskajām spēlēm ir izslēgti jau trīs svarcēlāji, viņu vidū Eiropas vicečempions, turks Fatihs Baidars, ziņo ārzemju aģentūras.

29 gadus vecā Eiropas vicečempiona Baidara, kā arī viņa tautieša Ibrahima Arata analīzēs uzieti aizliegtie preparāti un abi izslēgti no Londonas Olimpiskajām spēlēm, ziņo AP.

Līdz ar to no Londonas spēlēm izslēgti jau trīs svarcēlāji – pirmajā sacensību dienā savu olimpieša akreditāciju pazaudēja 19 gadus vecais albānis Hisena Pulaku. Tālāk ar šo triju sportistu dopinga lietām strādās attiecīgo valstu Olimpiskās komitejas.

Vēlāk Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) no Londonas padzina arī uzbeku vingrotāju Luizu Gaiļuļinu, kurai pozitīvas bijušas 25.jūlijā ņemtās analīzes. Sportistes organismā atrasts furosemīds – diurētiķis, kurš varētu būt kā aizsegs svara zaudēšanas zāļu lietošanai.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) Londonā veic sistemātiskas dopinga pārbaudes, obligātas tās ir pirmo piecu vietu ieguvējiem visās disciplīnās plus vēl diviem sportistiem pēc nejaušas izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!