Foto: AP/Scanpix
Pasaules Badmintona federācija diskvalificējusi astoņas sportistes par necenšanos uzvarēt, vēsta BBC.

Atgādinām, ka sieviešu badmintona dubultspēlēs divi pāri no Dienvidkorejas un pa vienam no Ķīnas un Indonēzijas otrdien centās iegūt parocīgākus pretiniekus ceturtdaļfinālā, tīšām zaudējot mačus. Visi četri pāri jau bija nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā.

Pasaules badmintona federācija uzsvēra, ka spēlētājas pārkāpušas badmintona kodeksa punktu "pielikt visas pūles, lai uzvarētu maču", tādējādi "acīmredzami kaitējot šim sporta veidam." Tāpēc sekoja šo sportistu diskvalifikācija.

Ķīnas olimpiskā sporta delegācija sākusi izmeklēšanu, jo tā nepiekrīt, ka šie mači "negatīvi ietekmē sporta garu un morāli."

Tikmēr Dienvidkorejas treneris Suns Hankūks šo situāciju komentēja šādi: "Ķīnas spēlētāji to sāka. Viņi šādi spēlēt sāka pirmie."

Jau ziņojām, ka mača laikā pasaules čempiones Sjaoli Vana un Jana Ju no Ķīnas un dienvidkorejietes Kjunena Juna un Nana Kima tik skaļi izsvilptas. Šajā mačā garākā izspēle bijuši ar četriem sitieniem. Uzvaru ar 21-14, 21-11 svinēja Dienvidkorejas duets.

Savukārt otrā mačā otrs Dienvidkorejas pāris Juneuna Ha un Minjuna Kima ar 18-21, 21-14, 21-12. uzvarēja indonēzietes Meilanu Jauhari un Greisiju Polī. Tiesnesis šajā mačā badmintonistes brīdināja par acīmredzamo nevēlēšanos spēlēt. Tāpat arī līdzjutēji pauda sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!