Foto: Reuters/Scanpix
Londonas olimpisko spēļu peldēšanas sacensībās piektdien savu 21 medaļu izcīnīja amerikānis Maikls Felpss, bet Misija Frenklina no ASV laboja pasaules rekordu 200 metru peldējumā uz muguras.

Felpss 100 metros tauriņstilā trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnīja zelta medaļu. Distanci viņš veica 51,21 sekundē, par 0,23 sekundēs apsteidzot DĀR peldētāju Čedu le Klosu un Jevgēņiju Korotiškinu. Le Kloss un Korotiškins iegūs sudraba medaļas.

Felpss medijiem izteicies, ka pēc šīs Olimpiādes vairs nespers kāju peldbaseinā un noslēgs sportista karjeru. Tādējādi viņam gaidām starts tikai svētdien 4x100 metru kompleksā peldējuma stafetē.

Savukārt Frenklina 200 metru distanci uz muguras veica divās minūtēs un 4,06 sekundēs, iepriekšējo pasaules rekordu labojot par 0,75 sekundēm. Otrajā vietā finišēja krieviete Anastasija Zujeva, kura no uzvarētājas atpalika par 1,86 sekundēm, bet trešajā vietā palika Elizabete Beizele no ASV (+2,49).

Vēl 800 metros brīvajā stilā zelta medaļu izcīnīja 15 gadus vecā ASV peldētāja Keitija Ledeckija, kura finišēja ar rezultātu astoņas minūtes un 14,63 sekundes. Viņa par četrām sekundēm apsteidza Spānijas pārstāvi Mireiju Belmonti Garsiju, bet trešā finišēja Rebeka Adlingtona(+5,69).

Visbeidzot 50 metru brīvā stila distancē piektdien uzvarēja Florāns Manadū no Francijasm, un viņa rezultāts bija 21,34 sekundes. Sudraba medaļu ieguva Kalens Džonss no ASV, kurš uzvarētājam zaudēja 0,20 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Sesars Sjelu no Brazīlijas (+0,25)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!