Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" savās mājās notiekošā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa otrajā mačā svētdien ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) pieveica Krievijas vienību Mitišču "Atlant".

Līdz ar to jau pirms pēdējās kārtas zināms, ka turnīra finālā tiksies Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas.

Šajā mačā divus vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Mārtiņš Karsums, bet pa reizei precīzi bija Krišjānis Rēdlihs un Džeimijs Džonsons. Savukārt "Atlant" rindās pa reizei precīzi bija Nikolajs Lemtjugovs, Jūnass Andešons un Janne Niskala.

Spēles rezultātu Krišjānis Rēdlihs trešajā minūtē atklāja ar metienu no zilās līnijas, bet dubultots tas tika diezgan līdzīgā epizodē - septītajā minūtē, spēlējot vairākumā, Rēdlihs atkal izpildīja tālmetienu, bet šoreiz Džonsons pielika nūju. Pēc diviem zaudētājiem vārtiem "Atlant" sāka veikt bīstamus pretuzbrukumus - divus no tiem "Dinamo" vārtsargs Māris Jučers atsita, tomēr nedaudz vēlāk Lemtjugovs viņu tomēr pārspēja ar asu un precīzu plaukstas metienu no tuvas distances.

Otrajā trešdaļā "Atlant" komandai izdevās panākt neizšķirtu, kad pēc asas piespēles un rikošeta gar vārtiem ripa nokļuva tieši uz nūjas Andešonam un pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Trešajā trešdaļā sākotnēji Rīgas "Dinamo" atguva vadību, kad pēc Karsuma raidījuma ripa no Ivana Višņevska nūjas ieslidoja savos vārtos. 55.minūtē Niskala atjaunoja neizšķirtu 3:3, bet vēl minūti vēlāk pēc neatlaidīga pirmās maiņas uzbrukuma ar atkārtotu metienu precīzs bija Karsums, kuram šis bija piektais vārtu guvums divos mačos šajā turnīrā.

Cīņas beigās "Atlant" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet rezultāts vairs nemainījās un "Dinamo" vēl pirms pēdējās kārtas garantēja vietu turnīra finālā.

Par spēles labāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" komandā tika atzīts Mārtiņš Karsums.

Šajā cīņā rīdzinieku vārtus sargāja Māris Jučers. Salīdzinājumā ar turnīra pirmo maču "Dinamo" sastāvā Māri Bičevski bija nomainījis Miks Lipsbergs, bet Ģirta Ankipāna vietā spēlēja Gunārs Skvorcovs.
Kā ziņots, dienas pirmajā spēlē latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā atjaunotā KHL komanda Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 3:2 pieveica Somijas vienību Espo "Blues".

Savukārt "Latvijas dzelzceļa" kausa pirmās kārtas spēlēs sestdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 4:3 pieveica "Blues" hokejistus, bet "Lokomotiv" ar 4:2 pārspēja "Atlant".

Jau tagad skaidrs, ka otrdien pēdējos pamatturnīra mačos Rīgas "Dinamo" spēkosies ar "Lokomotiv" komandu, bet trešdien šīs vienības vēlreiz sacentīsies finālmačā.


Rīgas "Dinamo" gatavošanās ciklu jaunajai sezonai sāka ar zaudējumu 1:2 Daugavpilī pret Minskas "Dinamo", bet turpinājums izdevies sekmīgs. Vispirms Piņķos ar 2:1 izdevās uzvarēt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", bet turpinājumā Ņižņijnovgorodā notikušajā turnīrā ar 3:2 pagarinājumā tika uzveikta Maskavas "Spartak", ar 5:3 Latvijas klubs pieveica pašreizējos Gagarina kausa turētājus Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, un ar 3:0 pieveica vietējo "Torpedo" komandu (Māris Jučers savos vārtos neielaida nevienu ripu). Savukārt šī turnīra finālmačā Rīgas "Dinamo" ar 2:3 piekāpās "Spartak".

"Latvijas dzelzceļa" kauss Latvijas klubam ir pēdējais pirmssezonas turnīrs. Tajā Rīgas "Dinamo" komandai traumas dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Jau vēstīts, ka 2009.gadā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv", kas pirmajā reizē finālmačā pieveica Latvijas klubu, bet pērn pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Pusotru nedēļu pēc šī triumfa pērn "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" komanda pagājušā gada turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!