Pēc Luisa Hamiltona gaidāmās pievienošanās ”Mercedes” komandai, ”McLaren” ilgi nav gaidījusi un jau šodien apstiprināja, ka 2013.gada sezonā tās sastāvā startēs Serhio Peress.

Meksikānis Peress divas sezonas ir pavadījis ”Sauber” sastāvā un šogad jau vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla, tostarp septembra sākumā Itālijas GP viņš izcīnīja otro vietu, apsteidzot Fernando Alonso.

Iepriekš Peress tika saistīts ar vietu ”Ferrari” komandā, kur meksikānis ir jauno pilotu akadēmijas biedrs, tomēr pat pēc otrās vietas Itālijā ”Ferrari” prezidents Luka di Montidzemolo paziņoja, ka Peress nav gatavs tik nopietnam solim – pārejai uz ”Ferrari”. Jāpiezīmē, ka ”Ferrari” komanda visdrīzāk jau ir noslēgusi iepriekš aprunāto sadarbības līgumu ar Sebastianu Fetelu uz 2014.gadu un līdz ar to piesaistīt Peresu komandai Felipes Masas vietā uz vienu gadu nebūtu loģiski.

”Viņa iespaidīgais sniegums – trīs goda pjedestāli un ātrākais aplis Monako parādīja mums, ka Serhio ir ļoti ātrs un nobriedis pilots,” paziņoja ”McLaren” boss Martins Vitmāršs.

”Es sajūsmā, par šo iespēju,” paziņoja Peress. ””McLaren” ir viens no izcilākajiem brendiem Formula 1 vēsturē. Es uzaugu kopā ar stāstiem par Airtonu Sennu, kurš izcīnīja neskaitāmas uzvaras ”McLaren” sastāvā. Esmu ļoti pagodināts, ka šī komanda izvēlējās mani par Džensona komandas biedru 2013.gada sezonai.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!