Foto: F64

Latvijas futbola izlase FIFA pasaules rangā turpina lejupslīdi un trešdien publicētajā jaunākajā sarakstā sasniegusi savu visu laiku antirekordu – 118.vietu.

Vēl pērnā gada decembrī Latvijas izlase bija 68.vietā, šī gada augustā – 70.vietā, bet tagad noslīdējusi jau līdz 118.vietai. Pēc septembrī piedzīvotajiem diviem zaudējumiem Grieķijai un Bosnijai un Hercegovinai FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmajās spēlēs Latvijas valstsvienība rangā zaudējusi vēl 24 vietas.

2007.gada martā, kad Latvijas valstsvienību atkal sāka vadīt Aleksandrs Starkovs, tā bija 98.vietā, bet līdz jūlijam vienība rangā noslīdzēja līdz pat 111.pozīcijai, kas līdz šim bija Latvijas antirekords kopš ieviests FIFA rangs. Vēlāk valstsvienības pozīcija rangā lēnām uzlabojās, līdz 2009.gada novembrī Latvija bija rekordaugstajā 45.vietā.

Tādējādi Latvija tagad ir zemākajā pozīcijā no visām Baltijas valstīm. Lietuva pēc kritieniem iepriekšējos mēnešos oktobrī pakāpusies pa sešām pozīcijām uz 110.vietu, bet Igaunija zaudējusi 14 pozīcijas un ieņem 69.vietu.

FIFA pasaules rangā Latvijai līdzās atrodas tādas futbolam eskotiskas valstis kā Etiopija, Bermudas, Botsvana, Gajāna, Sentkitsa un Nevisa, Ruanda un Čada.

FIFA rangā pirmo pozīciju saglabājusi Spānija, otrajā vietā ir Vācija, bet uz trešo vietu pakāpusies Portugāle. Uz ceturto vietu pakāpusies Argentīna, bet Anglija no trešās vietas noslīdējusi uz piekto. Vēl labāko desmitniekā ir Nīderlande, Urugvaja, Itālija, Kolumbija (13 vietu kāpums) un Grieķija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!