Foto: F64
Latvijas čempioni basketbolā ”VEF Rīga” pirmdien ar uzvaru sāka VTB Vienotās līgas turnīru.

”VEF Rīga” savā laukumā ar rezultātu 101:78 (29:24, 30:21, 25:25, 20:8) uzvarēja Krievijas komandu Ļubercu "Triumf".

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Ērls Roulends, 22 punkti Kristapa Janičenoka kontā, bet 18 punktus pievienoja Viljams Danielss. Tikmēr ”Triumf” komandā 18 punktus un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Kails Lendrijs.


Mača sākumā ”VEF Rīga” komandas spēlētājs Antans Kavaļausks guva divus punktus ar sodu, uz ko ar diviem punktiem atbildēja arī ”Triumf” vienība. Turpinājumā 9:2 punktu izrāvienu veica mājinieki, iekrājot diezgan drošu pārsvaru. Drošā attālumā no pretiniekiem rīdzinieki turējās arī nākamajās minūtēs, bet tad Krievijas klubs dažādoja savu spēli uzbrukumā un pietuvojās līdz divu punktu deficītam (15:17). Tomēr Viljams Danielss ar tālmetienu apturēja viesu izrāvienu, un pirmo ceturtdaļu Rīgas komanda noslēdza ar piecu punktu pārsvaru (29:24).

Otrās ceturtdaļas sākumā ”VEF Rīga” vienība pēc Danielsa un Ērla Roulenda rezultatīviem uzbrukumiem palielināja savu pārvaru līdz 12 punktiem. Vairākas minūtes vienības turpināja gūt punktus, bet rezultāta pārsvars īpaši nemainījās. Ceturtdaļas vidū ”Triumf” komanda atkal spēja veikt izrāvienu, strauji samazinot mājinieku pārsvaru līdz diviem punktiem. Izlīdzināt rezultātu viesiem neizdevās, jo Danielss guva četrus punktus pēc kārtas. Vēlāk Janičenokam izdevās realizēt divus tālmetienus pēc kārtas, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 59:45.

Otrā puslaika pirmie punkti tika gūti no soda metienu līnijas, kad, metot tālmetienu, noteikumi tika pārkāpti pret Janičenoku. Vienības trešdaļas turpinājumā apmainījās ar tālmetieniem, bet nākamajās minūtēs rezultāta pārsvars Rīgas komandai būtiski nemainījās. Trešās ceturtdaļas vidū ”VEF Rīga” bija vadībā ar 70:56 . Līdzīga spēlē komandas turpināja audzēt rezultātu, un pirms pēdējām desmit minūtēm rīdziniekiem joprojām bija 14 punktu pārsvars.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā ”Triumf” komanda guva sešus punktus pēc kārtas, samazinot mājinieku pārsvaru, taču Roulends ar vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem apturēja pretinieku izrāvienu. Pēc brīža arī Danielss, Kavaļausks un Gatis Jahovičs guva punktus, un rezultāts kļuva 98:76. Spēle noslēdzās ar 101:78.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!