Foto: F64
Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ”Dinamo” šosezon manāmi pasliktinājis darbību uzbrukumā, toties uzlabojusies spēle aizsardzībā, liecina apkopotā statistikas informācija.

Portāls ”Delfi” pētīja Rīgas ”Dinamo” sniegumu pirmajās 15 spēlēs iepriekšējās sezonās, un daudzos rādītājos šī sezona ir rekordiste – gan negatīvā, gan pozitīvā ziņā.


Punkti bijuši arī mazāk


Foto: F64

Pēc aizvadītām 15 spēlēm, kas ir nedaudz mazāk kā trešdaļa no sezonā paredzētajiem mačiem, rīdzinieki ar 17 punktiem ieņem 11.vietu Rietumu konferencē un 21.vietu visā līgā 26 komandu konkurencē.

Punktu ziņā rīdziniekiem nav sliktākā sezona (2009./2010.gada sezonā bija 14 punkti), tomēr līdz šim 15 spēlēs pamatlaikā izcīnītās trīs uzvaras ir sliktākais komandas rādītājs piecu sezonu gaitā. Vienā ziņā šī Rīgas ”Dinamo" ir rekordsezona, jo sešas no 15 spēlēm ar rīdzinieku dalību nebeidzās pēc nospēlētām 60 minūtēm.


Tik maz gūtu vārtu


Foto: F64

Nospēlētajos 15 mačos rīdzinieki ir guvuši vien 29 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs līdzšinējās piecās sezonās. Arī kopējā šīs sezonas statistikā ar 29 gūtajiem vārtiem Rīgas ”Dinamo" ieņem vien 24.vietu 26 komandu konkurencē.

Līdz šim antirekords bija pērnajā sezonā, kad 15 spēlēs rīdzinieki pretiniekus pārspēja 35 reizes, bet rekords bija 55 vārti 2010./2011.gada sezonā.

Lai gan krietni pasliktinājies uzbrukums, Pekas Rautakalio otrajā sezonā rīdzinieki stipri uzlabojuši darbību aizsardzībā - 15 spēlēs ielaisti vien 34 vārti (līdz šim labākais rādītājs bija 39 vārti). Nosacīti labā darbība aizsardzībā gan neierindo rīdziniekus šajā rādītājā starp labākajiem līgā, jo Rīgas ”Dinamo" atrodas tikai 13.vietā.

Sarūk metienu realizācija


Foto: F64

Bēdīgāks skats paveras uz metienu realizācijas procentu, kas ir visu laiku pārliecinoši sliktākais komandas vēsturē - 6,1% realizētu metienu.

Šajā sezonā rīdzinieki ir izdarījuši rekorddaudz metienus komandas vēsturē - 476 jeb vidēji spēlē 31,73 metienus. Tas šobrīd ir sestais labākais rādītājs līgā.

Par labu darbību aizsardzībā liecina arī strauji samazinājušos metienu skaits par Rīgas ”Dinamo" vārtiem - pērn sasniegtais rekords (452 metieni jeb vidēji 30,13 metieni spēlē) šogad ir manāmi uzlabots (380 metieni jeb vidēji 25,3 metieni spēlē).Šī statistika tikai vēlreiz apliecina gan pašu treneru, gan ekspertu teikto, ka izdevību izmantošana atspoguļo hokejistu meistarību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!