Foto: DELFI

Zaudējumu jaunās sezonas ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrās kārtas spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētais Lietuvas klubs Viļņas "Lietuvos rytas".

Aizvadītajā D apakšgrupas otrās kārtas mačā "Lietuvos rytas" savā laukumā ar rezultātu 49:67 (8:13, 17:14, 11:20, 13:20) piekāpās Spānijas čempioniem Barselonas "Regal".

Blūms laukumā pavadīja 26 minūtes un 19 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Sev atvēlētajā laikā latvietis realizēja vienu no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet kļūdījās vienīgajā divpunktu metiena mēģinājumā.

Vēl latvieša kontā trim atlēkušajām bumbām, pieļautām kļūdām un izprovocētām piezīmēm, kā arī viena rezultatīva piespēle un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Huans Karloss Navarro, bet "Lietuvos rytas" labā 11 punktus guva horvāts Leons Radoševičs.

Līdz ar to "Lietuvos rytas" komanda jauno ULEB Eirolīgas sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem, bet "Regal" kontā divas uzvaras.

Bez šīm komandām turnīra D apakšgrupā cīnās arī Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan", kuras rindās spēlē cits latvietis Dāvis Bertāns, kā arī ar Maskavas CSKA no Krievijas, Vācijas klubs Bambergas "Brose Baskets" un Turcijas komanda Stambulas "Bešiktaš".

"Partizan" komanda otrās kārtas mačā ceturtdien savā laukumā spēkosies ar CSKA basketbolistiem.

Savukārt C apakšgrupā sacenšas Spānijas vienība Vitorijas "Caja Laboral", kuras sastāvā pieteikts jaunais latvietis Rinalds Mālmanis. Otrās kārtas mačā Spānijas klubs savā laukumā piektdien uzņems Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris".

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas sadalītas četrās grupās un aizvadīs divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā līdzšinējo četru grupu vietā 16 komandas tiks sadalītas divās grupās pa astoņām vienībām katrā, turklāt komandu izvietojums pa grupām netiks noteikts izlozē, bet gan ar iepriekš saskaņotu kārtību. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti "Final Four" turnīra dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!