Foto: AFP/Scanpix

Doņeckas "Šahtar" futbolisti otrdien UEFA Čempionu līgas spēlē izpelnījās līdzjutēju svilpšanu un necieņu no masu mediju puses, jo vienus no vārtiem guva, neievērojot "fair play" spēles principu.

"Šahtar" otrdien viesos ar 5:2 uzvarēja norvēģu klubu "Nordsjælland", taču divreiz spēles gaitā nonāca zaudētājos ar 0:1 un 1:2. Incidents notika, kad rezultāts bija 1:0 "Nordsjælland" labā, tādējādi, iespējams, mainot spēles ritējumu, norāda futbola eksperti.

Spēles 28.minūtē laukuma vidusdaļā neitrālā vietā saskrējās norvēģu futbolists Mortens Nordstrans un "Šahtar" spēlētājs Fernandinju. Tiesnesis apturēja "Nordsjælland" uzbrukumu un vēlāk izspēlēja strīdus bumbu. Ievērojot "fair play" principu, "Šahtar" spēlētājs Vilians bumbu tālu atspēlēja "Nordsjælland" vārtsargam Jesperam Hansenam, lai viņš varētu iesākt mājinieku uzbrukumu.

Tomēr savādāk tajā brīdī padomāja "Šahtar" uzbrucējs Luiss Adrianu, kurš pārtvēra bumbu un, neievērojot nekādus "fair play" principus, apspēlēja apjukušo Hansenu un raidīja bumbu tukšos vārtos. Brazīliešu uzbrucējs izpelnījās skaļus svilpienus, saņēma arī dažas dunkas no pretiniekiem, tomēr tiesnesim vārtu guvums bija jāfiksē.

Kā vēsta Ukrainas masu mediji, "Šahtar" futbolisti pēc notikušā nolēmuši "atdot parādu" un noorganizējuši līdzīgu situāciju, bet šoreiz kaut ko neesot sapratis Doņeckas aizsargs Tarass Stepaņenko, kurš izklupienā atņēmis bumbu Nikolajam Stokholmam.

"Adrianu neredzēja, kurš atdeva piespēli vārtsargam. Viņš domāja, ka piespēlēja kāds no "Nordsjælland" futbolistiem. Pēc tam gribējām ielaist vārtus, bet Stepaņenko apturēja pretinieku. Nebijām kārtīgi izrunājuši, kaut kā nesmuki sanāca," pēc spēles ar nožēlu teica "Šahtar kapteinis Dario Srna.

Tikmēr "Šahtar" galvenais treneris Mirča Lučesku lielu nožēlu par notikušu nepauda, kas vēl vairāk radīja sašutumu masu mediju pārstāvjiem. "Gribēju atvainoties par gūtajiem vārtiem, kas raisījuši tik daudz runas. Spēles laikā ir daudz kļūdu, un Adrianu pieļāva tikai vienu no tām. Ja domājat, ka pēc skandāla, tiem apvainojumiem un grūdieniem, kas bija laukumā, mani futbolisti speciāli ļaus pretiniekiem gūt vārtus, tad smagi kļūdaties. Vienīgais, ko palūdzu pārtraukumā, lai futbolisti pierāda visiem, ka ir daudz spēcīgāki un uzvar maču pārliecinoši. Viņi tā arī izdarīja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!